2

Otturak

Ben tuvalet eğitiminin iki yaşından sonra olması gerektiğine inanmayanlardanım zira ben 1,5 yaşından itibaren bezlenmemişim kardeşimde 1 yaşından sonra çişini falan söylemiş.. zorla tuvalete oturtmaktan yana değilim ama bebek halinden itibaren insanlar büyüyünce bu boşaltım işlemini nereye ve nasıl yapıyorlar anlatmak çocuğun öğrenmesi için ilk adım diye düşünüyorum. Bir sürü free diaper diye kitaplar var, bahsedildi, yazıldı anlatıldı; hiçbirini okumadım, ülkemde böyle bir bakış açısı ve akabinde yazılmış kitaplar olsa

okurdum ama kitap gibi annelerimiz var onları okudum ve gördüm ki Erin 10 aylıkken tuvalette ne yapıldığını sesli bir şekilde ifade eder hale geldi en son da aklıma bir anda gelip de evde bulundurduğum oturağı çıkartınca “ıhhh” diye ıkınma sesi yapıp oturmaya çalıştığını görünce bir kere daha anambabam usullerinin yanılmadığını gördüm.
Sürekli anlatmak, altını açtığında çişini ve kakasını nereden yaptığını göstermek ve sormak, tuvalete girince kapıyı kapatmak yerine Erin’i de içeriye alıp anlatmak bu sonucu doğurdu.
Pek tabii henüz altını açınca oturağına yapmıyor ama üzerine oturup ıkınma sesi çıkartıyor.. başlangıç için bu da yeterli.. artık oturak tuvalette ortada duruyor istediği zaman gidip bakıp ıkınma sesi çıkartıyor..

Gel gelelim mixer gibi bir velet olması konusunda elim kolum bağlı.. her yerde eli var ve birşeyleri doldurup boşaltmaktan, saksıların topraklarını mıncıklayıp elini bana temizle diye uzatarak gelmekten,pencereden sokağı seyretmekten,geçen simitçiye” hadeeee” diye cevap yetiştirmekten son derece keyif alıyor.

Ben artık Erin’in ilklerinin hızına yetişemez hale geldim her saat birşey ekleniyor ve ben her saat nasıl bunları aklımda tutacağımı şaşırıyorum.

Paylaş :=)

Yorumlar (2)

  1. Yanıtla
    Nese :

    Merhaba,
    Ilk defa ugruyorum buraya ve bu yazinizi gorunce tecrubemi paylasmak istedim.
    Biz de ayni seyi yasadik ve uyguladik oglumuzla! Oturagi gordu, oturdu… 15 ay civarinda cis ve kakanin oraya yapilacagini anladi ve uyguladi:) Ardindan oturak evin banyosunda klozetin yaninda yer aldi… Ta ki 18. aya kadar. O asamada klozet adaptoru girdi devreye (son derece basit Bebedor markaydi galiba)… 2.yas gununde bez hem gece ve hem de gunduz olmak uzere bitmisti bile. Teklif vardi ve fekat israr asla yoktu:) Mutluyuz, gururluyuz! 3-4 yasinda alti bezli cocuklarin varligini -bana kizmasinlar ama- anne/babalarin bu egitimi vermekteki tembelliklerine bagliyorum. Kolayliklar dilerim.

  2. Yanıtla
    AyçA :

    Neşe merhaba.. hoşgeldin..
    Seni tebrik ediyorum açıkçası ve aynen Erin’in de 2 yaşında bu işi halledebilmesini ümid ediyorum.Bir yazı daha yazdım (Yazıyı ileriki günlerde koyacağım malum doğumgünü arifesindeyiz :mrgreen: ) çünkü Erin geçen gün oturağa çişini yaptı kendi isteyerek !!

    Annemler bizi gece saat başı uyanıp tuvalete kaldırırlarmış gece bezini de bıraktırmak için..

Yorum bırak