14

Bahçe su ada ve biz

Haftasonu Büyükadadaydık yine geldik aynı terane başladı.Neyseki annem bizi ziyarete geldi iki gündür pek keyifli geçiyor günlerim.Evde yalnız olmak gerçekten zor iş ve tek başına herşeyi halledebilenleri takdirle karşılıyorum.
Cumartesi günü önce metro sonra fenükler sistem ile deniz otobüsüne ulaştık Erin 2. kere metroya ilk defa fenikülere bindi ; eh bende ilk defa bindim 🙂

metro.jpg

Fenikülerde cow paradeden nasibini almış 🙂 Şimdi bir tane laptoplu inek varmış ben onunla bir kare almak üzere bugün oralara yollanacağım, hatta hepsiyle bir kare fotoğraf edinmem lazım ama şu laptoplu en çok dikkatimi üzerine toplayan oldu; neden ki ??

inek.jpg

Ada her zamanki gibi çok sıcaktı. Hep adaya gidişimiz sıcaklara denk geliyor inşallah sonbaharda bir kere daha gidip bu sefer ada yollarını arşınlayacağız umudum var ama bu sefer yine bahçede hortum altı su ile 2 gün geçti. Ağaçları incirler narlar kaplamış mangalı etler masaları rakılar biralar.. biz yemişizde içmişiz.. hiçde haberimiz yokmuş .. 🙂

adakolaj1.jpg

Koca bahçesiye, biraz adanın yukarısında olması dolayısıyla o sıcaklarda bile esintisiyle, Karanfil ablanın dolmalarıyla, minik kedinin annesiyle oynaşmasıyla, yoldan geçen faytonların çanları atların nal sesleriyle, Serkanın güneşin alnında tüm gazeteyi okumasıyla,Bici’nin gazete sallamasıyla, Ebrunun börekleriyle 🙂 çok keyifli bir ev çok keyifli bir haftasonu geçti.
Erin babasıyla uzun zamandır bu kadar beraber vakit geçirememişti,çok keyifliydi.

(Blogcu baba notları için bakınız…)

ada1.jpgada2.jpg
Özellikle babasının göğsünde ıslıkla uyuması evde yeni bir dönem başlattı: müzik/şarkı/ninni -artık ağzıma ne gelirse-eşliğinde kucağımda uyuyor!!! Her hafta yeni bir uyuma stili geliştiriyor bu haftanın mimarı Alpay’a teşekkür etmem lazım bu şekilde uyutmak Erin’i son derece keyifli,hele uyumak için başını omuzuma dayaması dünyada herşeye bedel gibi…

Su dolu küvetin içerisine girip sulara vurarak yüzüne gözüne şıçratmaktan büyük keyif alıp, yüzündeki sularıda içerek bir ilke daha imza attı oğlum bu haftasonu.Şimdi evde balkona su dolu küvetini koyup içine oyuncaklar atıp akşamüzeri aktivitesi yarattık kendimize.Tabii henüz tek başına oturamıyor ben destekliyorum ama o halinden memnun 🙂

Şimdi evimizde kendime yeni işler ararken adadan aldığım çiçeklerin gazıyla bahçecilik gibi yazsal bir hobi buldum. Bununla ilgili bir site de buldum : BAHÇESEL
İlk el işimi yaptım bile;hem iğne iplik hemde sebze var işin içinde: İLERLİYORUM!! 🙂

biber.jpg

Paylaş :=)

Yorumlar (14)

  1. Yanıtla
    köşenin delisi :

    Offf yine çok güzel fotolar yaa :)) Sen bunları nası böyle birbiri ardına diziyosun yaaa ben anlamıyorum hiç bu işlerden 😛

    Bi de… her şeyi tek başına halledebilenleri takdirle karşılamışsın ya?? Pardon ama sen de onlardan değil misin Ayçacım :)))))))) Geçen gün bir elinde torbalar ve araba bir kolunda Erin nasıl taksiye bindiğini ve seni gören teyzenin vaah vaaah yardımcın yok mu demesini hatırlatırım!! Of Allahım offf Oğlak tevazusu işte bu hiçbi şeye benzemez hehehehe (hemen kendime de pay çıkardım iğrencim hihi ) Öptüm kocaman…bu arada…nasıl dicemi bilmiyorum çok uıtanıyorum ama dvdler copy protect’li çıktı :(( Vcd’yi de barış hala çekçek güya. Ortaya bi laf attım hala yapamadım yuh bana…pardon 🙁

  2. Yanıtla
    duygu-casper :

    Ayca’cim ellerine saglik,Erin ve sen,Efeyle beraber takip ettigimiz ve blogumuzu acamamizda bilmeden de olsa cok buyuk katkisi olan blog kardesimizsiniz,tesekkur eder,blogumuza bekleriz.
    Bu arada yeni bir blogger olarak Erin’nin videolarini hareketli yapmayi nasil basardigini bizimle paylasirsan cok seviniriz.
    duygu-efe

  3. Yanıtla
    YABANERİĞİ :

    ayçacım ne güzel bir minitatil olmuş sizin için..istanbul acayip sıcak ve nemliydi hafta sonu iyiki kaçmışsınız..

    ha bu arada ben boşuna nemo demiyorum değilmi..balık gibi bu çocuk..

  4. Yanıtla
    archi*sugar :

    Adalar gercekten Istanbul gibi degil, ayri bir dunya orasi. Sanki yuzyil oncesine gidiyor insan.Araba gurultusunden uzak, hava kirliligi sifir, insanlar kibar ve sakin.
    🙂

  5. Yanıtla
    iremmm :

    MASALLAH paşaya yaa:) ne guzel oynamis minyatur havuzda 🙂 cipp ciipp..bi de o suyu ıcmeye calısırlar ya avuclarından hhuupp dıye cok gulerım cocukların o hallerıne 🙂

  6. Yanıtla
    bebiş :

    bende nerde bunlar dıyorum devamlı bakınıyorum hosgeldınız,erin koca adam oldu maşallah (su balıgı).:)

  7. Yanıtla
    AyçA :

    Delicim yaa aslında demek istediğim evde birileri olunca ne güzel oluyordu yine sorunlu gibi durmus :(( Birde gerçekten tek başına olanlar var.. şimdi düşünsene akşam eve Barış geliyor ve iki dakikada olsa sana destek oluyor… hasta olmaya iki dakika gözünü kapatmaya gözün oğlunda olmadan bir duş almaya hakkın oluyor birde bu desteği olmadan bunu yapanlar var ben onları takdir ediyorum.. gerçekten zor olmalı.. bildiğim birkaç arkadaşım var o bakımdan demiştim.. yoksa tabii beceriyorum yahuuu …:)) artık eski oğlaklığım kalmadı yumuşattı Erin beni.. zaten oğlaklar 30undan sonra yumuşarmış galiba oluyor 😛 .. Ben nasıl yapıyorum bunları?? hmm sanırım özel ilgi alanım Photoshop kullanmak oldu uzun süreler.. bilgisayarda tasarımlar yapmak hep keyifli geldi bana.. çok iyi becerebildiğimi düşünmüyorum yaptıkça iyileşiyor birde fotoğraf çektiğim için onları editlerken bayağı öğrendim.. yani ne bileyim içimden geliyor.. sanatçı kişilik ben!! hehehe.. CD için acele etme ben kendi yogalarımı yapabilmeye başladım.. vaktin olursa sevinirim tabii baksana bende daha yapmadım yarın ilk iş onları yapacağım .. Toprakcığımıöperim.. amma uzun yazdım yahuuu :))
    Duygu hoşgeldiniz.. baktım daha önce bloguna .. casperını gördüm 🙂 Bu fotoları animated gif programı ile yapıyorum.Arka arkaya çekilmiş fotoğraflar ki benim makinem compact makinelrden biraz daha hılı çekiyor yani bütün hareketleri hızlıca yakalıyor bunları herhangi bir animeted gif yapan programda bir araya getirirsen aynen böyle olur.Ben firefoxta yapıyorum yaptığım dosyayı save as animeted gif olarak saklıyorum.. umarım anlatabildim.
    Erik teyzesi hakkaten su kuşu.. tam bir nemo oldu.. Ada da sıcaktı ama tabii az da olsa esiyordu.
    Archi gerçekten öyle.. Büyükada hatta çok büyük 🙂 adı üstünde ben Heybeliyi biraz daha fazla seviyorum daha da küçük ve eski gibi.. ama tabii Büyükadada sevgimin büyük kısmını alıyor..
    Hoşbulduk Asya.. bu arada doğurmadığın için teşekkürler.. kaçırmak istemiyorum 🙂 Bakarsın müsait olursam alır makinemi gelirim diye şeettim yani.. Ben sana öğretirim komşu artık iki bez bağlama arası Photoshop dersi yaparız nolcekkk..
    İrem.. evet yaa agzının kenarlarından akan suyu yalamaya çalışıyor .henüz tabii eliyle beceremiyor ablasıı :))
    Hoşbulduk bebiş.. oldu vallah.. bu hafta 5. ayı doluyor..

  8. Yanıtla
    köşenin delisi :

    Ya çok haklısın tabii ki Barış ve Alpay var ve hep de olsunlar lütfen, onu demek istememiştim ben.. :(( Çok üzüldüm arkadaşlarına.

  9. Yanıtla
    AYSUN :

    Ben de merak etmiştim nerede bu erin diye?? O gayet güzel bir hafta sonu geçirmekle meşgulmüş… Resimler süpper…

  10. Yanıtla
    Alev :

    Ayçaaaa!!!
    O küvetteki hali yok mu Erin’in! Şap şap suya vurduğunu duyar gibi oldum fotoğrafları görünce:)))
    Belki çok erken ama Erin’e kardeş konusunda ne düşünüyorsun merak ediyorum doğrusu (bana bir çocuk sahibi olmak bile çok zor geliyor, senin bu deneyiminden sonraki fikirlerin bendeniz gibi korkaklara yol gösterecek emin ol:) )
    Sevgiler
    Alev

  11. Yanıtla
    Elif TEPE :

    ayçacım,
    valla uzun zamandır ilk defa bugün interneti iş dışında kullanıyorum ve baktım ki bayağı bi şey kaçırmışım.. kendi bloguma bile giremedimmmmm:(
    şu bahçe işi süper ama .. ben de bu yaz buna merak saldım ve salatalarımda bahçemin domates ve biberlerini kullanıyorum.
    bu arada yeni uyku düzenine maşallah. Ama dikkat. Çocuklarda ilk önce nazara gelen uyku ve yemek düzeni:)

  12. Yanıtla
    AyçA :

    Evet Elif olsunlar lütfen … özellike akşamları..:)
    Aysuncum gezmelerdeydik :))geldik yeni bir gezme hayali içerisindeyim İstanbul yanıyor!!
    Alevcim.. hehe ikinci çocuk mu?? 🙂 Hayır şimdilik düşünmüyorum sonralık da…benim için 1 tane yeterli .. 🙂
    Elifcim seneye yaza bende kendi bahçemin mahsullerini tüketeceğim.. bir aralar balkonumdan domates koyuyordum salatalarıma ama sonra devam etmedim .. şimdi tekrar aşka geldim ..:)

  13. Yanıtla
    duygu-casper :

    Aycacim bilgiler icin cok tesekkurler sanirim biraz uzerinde ugrasmam gerekiyor baksana burda gece 01.15 oldu ben hala Efe bey’in blogu uzerinde ugrasiyorum,insallah farkli seyler deneyecegim ilerleyen zamanlarda:) yine kapini tiktiklayabilirim,sana da kolay gelsin,Erin’cigi opuyorum.

  14. Yanıtla
    AyçA :

    Duygu rica ederim .. yapamazsan mail at sor elimdengeldiğince yardım ederim .

Yorum bırak