
Yine buraya yazmaya ara verdiğimi hissediyorum ve hemen olaya el atıyorum.
Hızlı bir haftasonu ve hızlı bir haftaya giriş yaptım. Bol fotoğraflı geçen haftasonunu bol çekimle izleyen hafta başı izledi. Bu arada Erin ve benim için ilkler ile dolu günler yaşandı.
İlk defa tekerli sandalye basketbol maçı seyrettim hatta fotoğrafladım!
Su altı hokey takımı ile karşılaştım, fotoğrafladım.
Alpayla kano eğitimine gittim , tabii ki eğitim almaya değil!! :=) fotoğrafladım.
Havuza gidince pek tabii Erin de havuzla tanıştı. Daha önce de deneyimi oldu ama bu daha küçük bir yaÅŸ dönemine rastlıyor. Ben havuzda büyümüş biri olarak denizden o kadar çekinirim ki aynı ÅŸey Erin’in de başına gelsin istemediÄŸimden daha çok denizde olmasını tercih ettim, tabii tercih benim Erin neyi tercih edecek bunu göreceÄŸiz.
Önce çekingen kaldı ama sonra açıldı, hala kafasını sokmakla ilgili sıkıntısı var tabii… banyoda bile kafasına su dökmemden hoÅŸlanmıyor. İlginç olan bebekken çok severdi bunu. Saatlerce suda kalabilir ama kafasına su dökmeye gelince iÅŸ deÄŸiÅŸiyor
Erin kanoda bol bol gezindi, ben sadece fotoğraf çektim, Alpay eğitimlere kısmen de olsa katıldı. Eh ailece olunca herkes birşeylerin ucundan kısmen tutuyor. Amcamızı atlamayalım, Eray da bize eşlik etti bugün ..Minik kuzenimiz Elvin için kız futbolu hayallerine daldı gitti gün boyu :=)
Sonuç, Erin için çok mutlu bir gündü, bizim için de..
Bir havuz bulmalıyım .. sıkça gidip yüzmeliyiz.. ama nasıl nerede ?? 3 yaşında bir çocuğu kimse havuza sokmuyor bizim buralarda.

En son olarak da fotoğrafçılık işimde bazı değişiklikler yapmaya karar verdiğim bu dönemlerde bu değişikler kapsamında ilk çekimimi yaptım. Bununla ilgili çok detay vermeyip kısaca değineceğim ki bir işi ilk yapmış olma egolarından yırtayım!! Henüz çünkü yurt dışında bunu çok yapan olduğu halde bizde yapan yok. Benzerleri yapılıyor ama benim hayal ettiğimle henüz karşılaşmadım.
Ucundan biraz kopya vermek gerekirse doğmamış ve doğmuş bebekler ile çalışmaya doğru yön değiştiriyorum. Bu demek değil ki doğum çekmeyeceğim. Doğumdan herhalde hiç vazgeçemem ama kariyerimi!! ( Tanrım işim oldu ve kariyer kelimesi çıktı birden ağzımdan:))) ) daha farklı bir yöne çekeceğim.
İlk çalışmalarımı da bir sponsor bulursam (var mı bildiğiniz :=)) ) bir albüm ve sergi ile süslemeyi, bundan elde edilen geliri de bebekler ile ilgili bir fona bağışlamayı hedefliyorum.
Eğer bu yazıyı okuyup da bebeği daha 10 günlük bile olmadan bu çalışmaya destek olmak ve detaylı bilgi almak isteyen olursa çok sevinirim. Projem kapsamında çekeceğim bebeklerden ücret talep etmeyeceğim. Şimdiden 4 bebeğim var. Çalışmayı 20 bebek ile sınırlandıracağım ama belki de 41 bebek olabilir.. talebe göreşekillenecek. Neden 41 ?? :=)) 41 kere maaşallahı olsun bebeklerimin ve benim yeni doğacak bebeğimin ( projeden bahsediyorum bebek doğurmayı planlamıyorum hala:))) .
İlgilenen olursa lütfen info@aycaogus.com adresime mesaj atsın diyerek bu yazımı burada sonlandırıyorum.
Bir de elimdeki yünlerden bazı özel tasarım bebek için örgüler yaptırmak istiyorum. Tasarım ve yünler hazır, örebilecek biileri varsa yine benimle iritbata geçebilir.








































Eşim gittiği havuzun hocasından 2,5 yaşında yüzen öğrencisi olduğunu öğrenmiş, o günden bu yana Can her haftasonu havuzda babasından yüzme dersleri alıyor:)
Önce suya girdiğinde ağzını kapatması gerektiğini öğrendi, 3-4 hafta sürdü bu kısım:) Şimdi de kafasını suya sokmasını sağlamak için çalışıyorlar. Bu haftasonu ben de onlara katılayım da bu anı görünteleyeyim:)
Çocuklar için yüzme gözlüğü arıyoruz, var mı bilen?
Bir bebeÄŸim olsaydı hemen katılırdım bu projeye, hamileyken de katılmak isterdim seve seve…
çok güzel bir proje, sergi haberlerini almak dileÄŸiyle…
aa havuz nerede ?
evet erin de ağzını kapatması gerektiğini öğrendi ama kafayı sokmuyor :=)))
sırf bu proje için hamile mi kalsam acaba diye aklımdan geçirmedim desem yalan olur
Projem bebekleri kapsayacak :=))
)
hamile çekimleri ayrıca ama o proje olmayacak
örgü konusunda benım de porjelerım var yenı dogan ıcın ama duzensız bır zaman dılımınden gecmekteyım
cok ÅŸirin fikirlerim var hemde 
ayça hanım süppersiniz yahu .. dizi gibi sizi takı etmek..istanbulda olsam tanısmak ısteyebılecegım yüzlerden ilk sıralardasınız! maşallah diyorum yenıden!
sümeyye mail ile konuşalım mı fikirlerin neler? bir iş birliğimiz olabilir belki
Özlem hşjyen değil debu güne kadar hiç aklıma gelmemişti araştırmadım o yüzden . yüzmek benim için eski lisanslı bir yüzücü olduğuma bakma çok sıkıcı ve itici bir şey havuz özellikle!! sanırım hayatım boyunca severek yapmadığım için .. o yüzden ön yargılı olabilirim bilinçsiz olarak :=)
ama bundan sonra araÅŸtıracağım yakınlarımızda havuz varsa götüreceÄŸim Erin’i :=)
Yine proje ve fikir dolusun Ayca! Bol bol enerji diliyorum sana ben.
Biz alti ayliktan beri selini havuza götürüyoruz biliyorsun. Aynen senin dedigin gibi denizden korkuyor ama havuza cup cup atliyor bizimki. Erin’i düzenli havuza da götürseniz denizden mahrum etmeyin bizim gibi. Ve tabii umarim istediginiz gibi bir yer bulursunuz. (Hijyenden mi cekiniyorsunuz tam olarak anlamadim acikcasi, yoksa havuz cok)
Merhaba Ayça,
düşün o kadar bahsetmiÅŸim senden ve erin’den
fikir dolu insanlara bayılıyorum, keep up the good work
Anne bebek fuarında mother&baby Aralık sayısını dağıtıyorlardı okurken orta sayfalarda eÅŸimin arkadaşının eÅŸini gördüm onunla röportaj yapmışlar yeni bebekleri oldu, eÅŸime gösterdim, neyse ilerleyen sayfalarda senin röportajın vardı eÅŸime “aaa bak dergide ayçalar da var” dedim ve inanmazsın ama benim blogumu dahi okumayan eÅŸim seni tanıdı
:=)) Çok süpersiniz ne diyim .. teşekkür edeim :=)) yüzüme bir gülümseme koydun şimdi .yorgun ve de biraz sıkkın bir günde :=))
neden olmasın ama biraz zor bir süreçten geçiyorum… hayatımda düzene sokmam gerekn öncelikler var.. deÄŸilse hep bunun hayaliyle yatıp kalkıyorum..zaman bana karşı çok cimri bu günlerde
ama bir gün neden olmasın
bu konuda adım attığım an size ses edeceğim emin olun
ayca basarilar ve bol enerji bol nese diliyorum yeni projende!!!veeee ekliyorum YASASIN HAVUUUUUZZ!!!:)) Yasasin Deniz!!! Yasasin su!:D
bir yasindan kücük bebeler icin dahi ördekli bölümü var bizim havuzun ve abuzittinler bilegime anca gelen suda nassi eglenip yüzüyolar görsen, cok sekerler!!!ha bide bibucuk yasinda gözlük takinca hepten bi gidip isirasin geliyor;))
kolay gelsin sevgiyle
Yaw sen hakikaten süpersin. Hep bir araÅŸtırma hep bir yenilik. MaÅŸaallah diyorum sana. Sende de ki nazar deÄŸmesin. Hadi Allah kolaylık versin…
yeni projelerin için kolaylıklar diliyorum.. sergi haberlerini merakla bekleyeceğim.. özellikle spor kulüplerinde 3 yaşından itibaren alınıyormuş.. yüzücü arkadaşım söyledi. hatta bu haftasonu madalya kazandı
hahaha ayca benim bebegim var ama dana kabilinden. sen simdi projeye 20 gun falan demissin de benim onerim 9 aylık danalar projesi yapman. yemesi serbest. nasıl fikir.
Objektifinin yansıttıklarına beğeni ile tekrar takrar bakıyorum bazen. Öyle doğal, öyle hayatın içindenler ki. Seni tebrik etmek istedim. Enerjine ve projelerine de hayranım. Ne güzel projeler üretiyorsun! Kolay gelsin.
E-posta ile ornek gonderebilirsen, becerip beceremeyecegime bakabilirim orguler icin Ayca. Benim blogda bir iki denemem var
Berceste teşekkürler şimdilik halletim :=)
Merhaba Ayça,
Benim çalıştığım spor klübünde yüzme dersi veriliyor.Aynı zamanda eğitmenimizde çocuklara bayılıyor 2 yaşından itibaren yüzme öğretenlerden
tabi çekmeköy sana uzak değilse.Bende Görkem i yakın tarihte getireceğim ders için.
sevgiler.
ya bu arada ben yeni farkettim yorum tarihlerini:):)
erin herhalde yüzmeyi öğrenmiştir
:) Evet evet çoktan öğrendi bu yaz aştı o noktayı
zaten söylediğim ye bize çoook uzak teşekkürler yine de :=)