21

Komik Bisküviler

Bu bisküvilerde şeker yok!! 🙂

 

150gr normal un (1 su bardağı)
75 gr irmik (1/2 su bardağı)
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
1/4 çay kaşığı tuz
75gr tereyağ
1 orta boy muz
2 yemek kaşığı bal ya da pekmez
hafif çırpılmış bir yumurta
biraz kuru üzüm

Tüm malzeme karıştırılıp  yoğurulur.. önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir..

Oyun grubu arkadaşlarına ikram edilmek üzere kutulanır..

Afiyet olsun..

Paylaş :=)

Yorumlar (21)

  1. Yanıtla
    Sabahnur :

    eminim cok lezizdir, ne de olsa Erinin elleri değmiş:)

    fotograflar super,süslemelerin de öyle. hangi programı kullanıyorsun?

  2. Yanıtla
    AyçA :

    🙂 teşekkürler.. ben bayıldım valla çol lezzetliydi o yüzden paylaştım..
    ben Photoshop CS2 kullanıyorum ..

  3. Yanıtla
    HülyArda :

    Hemen bu akşam denenecek.

    teşekkürler Ayça…

    ve tabiki teşekkürler Erin…

  4. Yanıtla
    pinarbk :

    Yer sofranız da varken, yakında hamur da açarsınız:))
    Bu ikiliden korkulur…

  5. Yanıtla
    Ayse Sule :

    Ah o yer sofrasindan burada bulsam da alsam:(

    Eminim kurabiyeler cok tatlidir Ayca’cim; ama ben merdaneyle hamur acan o minik elleri ham yapmak istiyorum musaade edersen:) Yok ya, en iyisi birakayim da senin minik cirak isinde ustalassin ve bize bayramda baklava acsin:))

  6. Yanıtla
    AyçA :

    :)) yer sofrasını kayınvalidem vermişti bana.. ve ben hamur açıyorum orada makarna yapmak için :)) çok çok nadir olsa da.. bir gün onunda tarifini yazayım 🙂
    çok italyan stili 😛

    sayemde aşçı falan olacak zaten 😛 sürekli beraber yemek yapıyoruz.. e napimmmm?? insan tek başına olunca başka çaresi kalmıyor hemde çok güzel bir aktivite oluyor beraber yemek yapmak, barbunya bezelye ayıklamak,hamur yapmak, kek yapmak, pilav pişirmek suyunu falan koymak.. sonra da Erin yaptı diye yedirmek :))) çok uyanığım di mi? 😛

    montessorian style 😉 yaparak öğren öğrenerek yap..

  7. Yanıtla
    hayal :

    Valla onu bunu bilmem de, ben yedim, kurabiyeler şahaneydi (hatta kek de şahaneydi), ben onu bilir onu söylerim.

  8. Yanıtla
    Didem :

    Ben erinin oklavasıyla açılandan istiyorum 1 tane. Çocuklara iş yaptırmak fayda bir durum ilerde oğlum bir kek yapıver teyzenler gelicek ya da pazardan 10 kilo barbunya aldım ayıkla bakim filan dersin 🙂

  9. Yanıtla
    AyçA :

    afiyet olsun kekin tarifi şurada: http://www.pi.web.tr/?p=1802
    püf noktasi ise once seker ve yumurtalari çırp sonra yağ süt koy sonra unu eleyerek koy içine üzüm ceviz v.b koyacaksan unu elerken bir suzgeç kullan içine malzemeleri koy ki onalrda unlansın dibine çokmesin en son kabartma tozu ve vanilyayı koy kabartma tozunun üstüne biraz limon sık.. istersen içine biraz limon suyu ya da portakal suyu da katabilirsin hatta kabukarını rendeleyeblirsin.. biraz akıcı kıvamda olacak çok akışkansa biraz daha un ekleyebilirsin.. keciboynuzu unu koymak istersen tüm hamuru kek kalıbına boşalttıktan sonra bir miktar bırak ona da keçiboynuzu unu ya da kakao koy onu da kalbın içine en son ekle
    ilk 2o dakika fırının kapagını açma 🙂
    hadi bakalım görüm seni 🙂 hehehe

  10. Yanıtla
    Seren :

    Ikinize de gecmis olsun !
    Erin’in ogrenme metotlari cok guzel…

  11. Yanıtla
    AyçA :

    Teşekkürler Serencim ..
    Öğrenme metodunu elimden geldiğince doğal akışına bırakıyorum 🙂 ikimiz için de eğlenceli oluyor..

  12. Yanıtla
    AyçA :

    🙂 valla ben barbunya ayıklattım 10 kilo olmasa da 🙂 hehhe..
    tabii iyi canım al şu bezi bakim ben süpürge yaparken bir toz alıver hadi canım hadi 🙂 hehehe..

  13. Yanıtla
    Reichan :

    Konu yemekten açılmışken bugn okudum bebeklere ilk 9 ayda balık yedirmenin faydalarını anlatıyordu. Bizim doktorumuzun verdiği menüde balık yok. Sizin tecrübeleriniz nedir bu yönde? Ayça senin ve tabii okuyan diğer arkadaşların?

  14. Yanıtla
    esin köksal memiş :

    ÇOk besleyici ve çok lezzetli bir kurabiyeye benziyor,içindekiler süper ,tadı konusundaki yorumlarım da akşama:)Malum önce yapmam lazım 🙂

  15. Yanıtla
    nihal :

    Fotoğraflar ve süslemeleri çok şirin. Eller de nasıl yakışmış o oklavaya.Tam bir usta edasıyla. Minik parmaklar da tam yenilesi…

  16. Yanıtla
    nalan güler :

    ayçacığım senden ne güzel şeyler öğreniyoruz.teşekkür ederiz.ertuğrul da ramazanda pideyi keşfetti şapur şupur ,hapır hupur gönderiyor.annesi bu kurabiyeden de yapsın,bayılır.artık büyüdü 9aylık,bal vermenin zararı olmaz herhalde

  17. Yanıtla
    AyçA :

    🙂 afiyet olsun
    1 yaşından önce bal verilmemesi öneriliyor ben 1 yaşına kadar vermedim onun yerine pekmez kullandım.

  18. Yanıtla
    AyçA :

    🙂 tamam.. kekten vazgeçtin sanırım 😛

  19. Yanıtla
    AyçA :

    elma yada armut su bırakabilir..
    zencefil neden koymuyorsun?? cok guzel oluyor..

  20. Yanıtla
    Güneş :

    Begümle yapacağız şimdi bu bisküvilerden Ayça ama muz yok evde muz yerine elma,armut olur mu?Birde zencefil koymasam mı ben?
    Sevgiler.

  21. Yanıtla
    Güneş :

    çok çok az zencefil koydum,belki begüme vermemem gerekebilir diye:) başka sefer muzlada deneyeceğim,şimdi pişiyor 🙂
    Sevgiler.

Yorum bırak