3 aydır devam( hatta galiba daha bile fazla) eden oyun grubumuz oldukça keyifle devam ediyor. Avrupa yakasında bir grup her hafta düzenli buluşuyoruz şimdi de Anadolu yakasında bir grup daha düzenli buluşmaya başladı. Gelen sorulara istinaden ve küçük bir duyuru yapmak için bu yazıyı yazmak istedim.
Öncelikle soruların cevapları ile başlıyorum:
Buluşmada neler yapılıyor ?
En az 2 en fazla 5 bebekten oluÅŸuyor toplantılar.3 yaşından küçük oldukları için sürekli ve oyun kurmalı aktiviteler yapılmıyor zira çocuklar 3 yaşından önce oyun kuramazlar kurmaları için çaba sarf etmeye de gerek yoktur. Esas amaç – kiÅŸisel amacım – bir arada olmaları beraber bir kaç ÅŸarkı söyleyebilmemiz,dans edebilmemiz, saklambaç, top ya da o gün için seçtiÄŸimiz 1 oyuncakla oynamamız, kuklalar ile ÅŸarkı söylememiz . Son zamanlarda dikkatimi çeken en önemli ÅŸey buluÅŸmalarda çok fazla oyuncak olması; az oyuncak daha fazla oyun ve iletiÅŸim ile birlikte vakit geçiriyoruz.Çocukları belli bir kalıp içerisinde ( illa ingilizce ÅŸarkılar ya da illa aynı anda toplu bir ÅŸekilde aynı ÅŸeyi yapmaları gibi - zaten kurumsal oyun gruplarından en büyük farkımız bu- ya da eÄŸitimmiÅŸ gibi her seferinde düzenli bir program ile sıkmıyoruz tabii kendimizi de.. Herkes kendi düzenine göre – uyku/yemek) v.s katılımını gerçekleÅŸtiriyor.Bundan sonra havalar güzel olduÄŸu için dışarıda aktiviteler yapmaya baÅŸlayacağız ve bunun için İstanbul’un buluÅŸtuÄŸumuz yakasına göre park ve eÄŸlence yerlerini tercih edeceÄŸiz. Evde toplanıldığı zaman oyun sonrası akÅŸamüzeri yemeklerini yiyen bebekler evlerine dağılıyorlar.. hepsi bu.
Buluşmalar için güven nasıl sağlanıyor?
Bunun için daha önceki çalışmalara ait fotoğrafların olduğu link sayfanın sağ köşesinde yer alıyor.eve gelmek istemeyen dışarıda buluşmalara gelebilir.Nasıl güven sağlanıyor sorusunun cevabı kendi içimizde.. biz güvendik birbirimize ve sorun da olmadı ama olmayacak anlamına gelmiyor. Sorun yaşayan tekrar katılmak durumunda değil.
Nasıl katılabilirsiniz?
Mail listemize üye olup geçmişte yapılan çalışmaların raporlarını okuyabilir ve kendi şartlarınıza uygun bir gruba dahil olabilirsiniz ya da kendi grubunuzu kurabilirsiniz. tamamen yapılanlara bakıp kendi çevrenizde olan bebekler ile aynı çalışmayı yapabilirsiniz.
Son olarak bu oyun grubu bir OKUL değildir.Çocukların çok şey öğrenmesi değil sadece sosyalleşmesi, ileride kreşe başladıklarında alışma süreçlerini kısaltması amaçlanmaktadır.
Duyuruya gelince:
Bu oyun grubu sadece İSTANBUL ile sınırlı DEĞİLDİR.Başka şehirlerden de herkes üye olup kendi şehirlerinde birbirinden haberdar olup gruplar oluşturabilirler. En son Bursa ve Samsun için arayış içerisindeydik varsa ilgilenen listeye üye olabilir.Üye olmak için sayfanın sağ köşesindeki kutucuğa adres girip tıklamak yeterlidir.
Yaş aralığı 0-3 yaştır.







































Çok faydalı ve sosyalleşme açısından çok gerekli bir çalışma.Duyarlı annelere bu yakışırdı.
merhaba,
burası yeri deÄŸil biliyorum ama baÅŸka türlü duyuramadım sesimi. Oyun grubuna üye oldum ve mail’leri de almaya baÅŸladım. ancak grubun sayfasına giremiyorum, onay bekliyor falan gibi mesajlar alıyorum. ÜyeliÄŸim henüz onaylanmadıysa e-mail’ları nasıl alabiliyorum anlamadım? sanırım bu konuda kontak kiÅŸi sensin. Yardımın lütfen. sevgiler…
Gökşen bu konu ile ilgili sana 3 kere mail attım gelmiyor mu?
ben senin üyeliğini onaylıyorum gerisi hakkında benim tarafımda bir sorun görünmüyor.
hayır, hiç mail almadım. dün sana buradan yazdıktan bir müddet sonra denedim ve düzeldiğini gördüm. yardımın için teşekkürler
Rica ederim ama sanırım google gruplar kapalı şu sıra.. yahoo da bir liste açtım vaktim olunca siteye koyacağım tekrar üye olmak gerekecek galiba .ama biraz google grupları bekleyeceğim belki açılır.
merhaba ayça ve yakışıklı ogluşu erin uzun bir ara verdik ben ve sezin melek bizde bu oyun grubuna katılmak istiyoruz,sezinin buna cok ihtiyacı var oldugunu düşünüyorum uzun zamandır hep büyüklerle birlikte kuzucuk 5,6,7 yaş sınırları ile ne kadar gelişim saglıyabilirki bu yüzden bu oyun grubuna dahil olmayı planlıyorum ama ulaşamadım linke bana yardımcı olurmusun hoşçakal.
derya sana davetiye yolluyorum listeden ..
ayça ben almadım davetiyeni.
derya yolladım istersen davetiye yollamamı istediğin adresini bana mail olarak at : ayca@pandul.org bir de junk folderını kontrol et istersen
Merhaba ayça benim 2 yaşında bir kızım var ve bende oyun grubuna katılmak istiyorum. bana yardımcı olabilirsen çoook sevinirim …
selamlar,
ben senem, anadolu yakasında pendik te oturuyorum
29 aylık oğlumla oyun grubuna katılmak istiyorum
sevgiler
Merhabalar,
benim kızım Janset 15 aylık.Anadolu yakası Ümraniye de oturuyorum.Hafta sonu oyun grubuna katılmak istiyorum.Teşekkürler
Hatice merhaba ,
http://groups.yahoo.com/group/oyun_grubu adresinden listeye üye olarak kendi grubunu oluşturabilir ya da var olan gruplara dahil olabilirsin.
Bunun için üye olduktan sonra mesaj atman yeterli olacaktır.
..
Ayrıca http://www.benimleoynarmisinanne.com/?page_id=8 ve http://www.benimleoynarmisinanne.com/?page_id=46 sayfalarına da bir göz atabilirsin..
Hatice hanım
meraba bizde anadolu yakasında oturuyoruz,oğlum 17 aylık.Uzun süredir oyun gurubu arayışı içindeyim bize cevap yazarsanız sevinirim
sevgiler
selam 13 aylık oğluşumla ben bursa için bu gruba katılabilirmiyiz
Adım lütfiye 13 buçuk aylık oğlum var anadolu yakasında bir oyun gurubuna dahil olmak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Lütfiye merhaba,
Mail listemize üye olup geçmişte yapılan çalışmaların raporlarını okuyabilir ve kendi şartlarına uygun bir gruba dahil olabilirsin ya da kendi grubunu kurabilirsin. Tamamen yapılanlara bakıp kendi çevrende olan bebekler ile aynı çalışmayı yapabilirsin.
Detaları bu adresten okuyabilirsin: http://www.benimleoynarmisinanne.com/?page_id=916
Sevgiler
Ayca
24 aylık oÄŸlumla bursa kükürtlüde oturuyoruz…bursa da kurulacak oyun grubuna katılmak istiyoruz..
Merhaba Ben Bursa Bademlide oturuyorum glum 4 aylik ve bend mumkunse Bursada oyun grubuna katilmak istiyorum.
19 aylık oÄŸlum var.Pendik’de oturuyorum.Hafta içi olan oyun grubuna katılmak istiyorum.
Merhaba, http://groups.yahoo.com/group/oyun_grubu/ adresinden mail listesine üye olabilirsneiz aynı duyuruyu orada yapabilirsiniz.. var olan bir gruba da katılabilirsiniz kendiniz de bir grup oluşturabilirsiniz. Sevgiler
kızım 2, yaşında ve bizde katılmak istiyoruz