Henüz yorum yapılmamış

Karantina Günlükleri

Fotoğraftaki motifi büyük numaralı tığ ile örmüş ve de biraz önce hepsini sökmüş olabilirim. Bu numara tığ daha güzelmiş ama yandaki 6 motifi sökecek kadar delirmiş olamam, henüz. Bir oğlak olarak tabii ki de söktüm şimdi bir daha öreceğim aynısını aslında bu oğlak olmaktan daha çok yün miktarının giderek azalması ile ilgili. Olmadı Erin’in küçülmüş yelekleri var onları sökerim de dedim dün.

Sürekli bir şey azalıyor evde ve yerine anında koymak mümkün olmayan bu günlerde aslında ne kadar sadeleştirilmiş bir hayat yaşadığımızı düşünürken hala yakınında olmadığımı fark ediyorum. Öğünlerimiz azaldı miktarları da azaldı.
Bahçede var olan otları yemek yapmaya çalışıyor ve ileride eğer gıda girişi kolay olmayacak günler görürsek diye var olan kileri tüketmemeye dikkat ediyorum, dikkat ettigimi düşündüğüm bir yaşam yaşıyor idim! Değilmiş.

Tamam sabahları bir açma deliliği sardı beni, sanırım tek lüksümüz şu anda sabahları fırın kokan mutfak,onu da yavaşlatma arzum var.
Kızların bu ara avcılığı çok ilerledi. Hemen her gün bir kuş ya ölüyor ya da bir şekil yırtıp kaçıp kurtuluyor. İlk seferler çok üzülüyor, bir yandan”aferin kızıma”diyip diğer yandan içeri gidip ağlıyordum. Şimdi hayat daha gerçek. Elbette avlayacak bu onun doğası.
Son iki gündür duygu dalgalanmaları durdu. Büyük bir hissizlik var sanki. Hava çok soğuk, fırtına. Vapurlar çalışmıyor. Haftada 2 gün çalışıyor ama şimdi o da yok. Ana karaya bağ kesilmesine alışık bünye çok şükür. İzole bir yaşama da alışık bu kadar sosyalleşmeyi hiç planlamıyordum burada. Birbiri ardına kurulan gruplar içerisinde bir de aynı anda bir sürü kişiden gelen aynı mesajlarda buluyorum kendimi. (Yazar burada söyleniyor 😌) gelincikler açmış ama fırtınaya rağmen ♥️.
Günler çok hızlı geçiyor.
Günde 3 tur ders çalışmak, 2 tur yemek hazırlığı ve arada kalan zamanlarda”mmhhh hangisini yapsam ki?” Ler arasında kalıp sadece örgü elimde dizi seyrediyordum. Yoga yapsam iyi olacak. Canım hiç istemiyor. Havalar düzelince bahçede çalışacağız işte diyerek kendimi rahatlıyorum.Karantinada bilmiyorum kaçıncı gün. Biraz daha teslimiyet var içimde. Lafta değil gerçekten. 2 güne ne olur söz veremem 🙄.#coronagunlukleri

Paylaş :=)

Yorum bırak