2

Yeşil Mercimek Köftesi

Bir Ayurveda kitabının içindeki tarfilerden buldum, hemen denedim! Acayip lezzetli! Mercimeği çocuğunuza yedirmenin de köfte hali olabilir! 🙂

Ben ölçülere bakmadım göz kararı yaptım nasıl olacağını bilemediğim için yarısı gibi yaptım

500gr yeşil mercimek

150g kırmızı soğan

1 küçük taze zencefil ( ben bunu çok az koydum küçük zencefilin ucu diyelim, rendeledim)

4 adet yeşil biber

1 tatlı kaşığı kişniş (toz)

1 tatlı kaşığı rezene tohumu

tuz

Yeşil mercimeği akşamdan suya koyun ertesi gün süzdükten sonra püre haline getirin. İçine küçük doğranmış soğan, zencefil, biber, kişniş, rezene tohumu ve tuzu ekleyin, köfte şeklini verip az yağda kızartın.

Ben bildiğiniz tereyağda kızarttım, tarifte ayçiçek yağı diyor. Az yağ koydum yine de harika oldu !

Afiyet olsun 😉

Paylaş :=)

Yorumlar (2)

  1. Yanıtla
    Neval Yılmaz :

    harika! hemen denemeliyim deeee bir soru, mercimekleri hiç haşlamıyor muyuz? bir gece suda kalınca pek yumuşamıyorlarda.. 🙂

    • Yanıtla
      Ayça Oğuş :

      hayır haşlanmıyor falafel gibi 🙂 hızlca püre oluyor blendır ile

Yorum bırak