16

Bir cumartesi

Bir cumartesi sabahı .. hava süper ve Erin uyumuş, ben evde bunalım bunalım artık çok sıkıldım diye dolanırken nedense birden sokağa çıkmak geldi aklımıza 😀 Kanguru ile çıkmak zor olduğu için cesaret edemiyordum çıkmaya ama Alpay oto koltuğumuzu arabamıza monte edince herşey çok kolay oldu. Şimdi monte etmek neden sorun onu açıklamam lazım. 4. katta oturduğumuz ve asansörümüz olmadığı için en hafif arabayı almak durumunda kaldım ve 3. aydan itibaren kullanılabilir bir araba oldu bu ve ayrıca oto koltuğu yoktu. Oto koltuğunu başka bir marka aldık dolayısıyla birbirine otomatik olarak monte edilemiyor. Uzun süren tartışmalardan sonra Alpay oto koltuğunu arabaya taktı 🙂 ve artık ben çok mutluyum çünkü istediğim zaman bende takıp istediğim yere gidebileceğim. Araba son derece hafif ve rahat Erin de oto koltuğunda rahat rahat uyuyarak gezindi ve hava aldı.

Uyarı: Bu bağlama şekli bir çok açıdan mantıklı gibi görünsede bilgilerinizde eksiklik varsa kesinlikle denememeniz gereken bir yoldur. Bağlama şekli ve malzemeleri dağcılık malzeme standartları gözetilerek yapılmıştır.
Yine de deneyeceklere uyarılar:
3 ayrı noktadan kopma ya da kurtulmalara karşı emniyet alınmıştır. Üreticiler bu türde bir kullanımı tabii ki kesinlikle tavsiye etmez. Araba koltuğunda bağlanma yerleri emniyet kulaklarından yapılmıştır. Bu emniyet kulaklarından arabaya bağlantılar dağcılık perlonu ile yapılmış ve emniyetlerde tekerlekli araba sırt sisteminden karabina ile alınmıştır. Denemeler sonucunda oldukça stabil ve güvenli olduğu gözlenmiştir. Bebeği taşıyan araba kesinlikle yalpalamamaktadır.

park31.jpg

Nişantaşında bir küçük park var oraya kadar rahat bir şekilde gittik. Parkta kermes olduğu için çok kalabalıktı biz de çimenlerin içinde kendimize bir yer edinip oturduk .

park11.jpg

Erin oldukça uslu durdu ama biz korkumuzdan o kadar kalın giydirmişiz ki en sonunda daraldığını fark ettik. Şapkasını çıkarttık. Herşey deneme yanılma yöntemiyle gidiyor. Her anı keyifli ama bir o kadar da zor. Bir yandan ya üşütür müyüz diye korku var bir yandan biz yanıyoruz o niye üşüsün diye kafadan geçiyor. Bir cesaret şapkasını çıkarttık sonunda tabii. Erin sıcaktan hiç hoşlanmıyor o yüzden şapkasını çıkartınca rahatladı ama bu sefer acıktığını anlatan bir hareket başladı . Bu hareket yeni çıktı : eliyle kimin kucağındaysa parmağını alıp ağzına götürüyor.Kendi parmağını emmesinden iyi tabii ama çok komik oluyor 🙂 Geçen hafta doktordan da biberon izni çıkınca yanımıza sütü biberonda almıştık. Bir güzel sütünü içtikten sonra yine yürüye yürüye evimize döndük.

Tabii gece evde bayılıp uyudu.. hergün sokağa çıksak iyi olacak galiba. Geceyi çok rahat geçirdik hep beraber. Artık iyice alışmaya başladık birbirimize. Annem artık evinde kalıyor biz yalnız 🙂 tamam haftada 2 gün kalacak yine itiraf ettim ama yinede çoğunlukla yalnızız artık.Ne istediğini çok güzel anlatıyor bizde anlıyoruz. Gülücüklerle uyandırıyor bizi, çığlıklar başladı, dilimi çıkartınca artık o da taklit ederek dilini çıkartıyor, Zeynasını takip ediyor gözleriyle sağdan sola soldan sağa – Zeyna ilk kız arkadaşı.Bütün oyuncaklarına erkek ismi verdiğimiz fark eden anneanne bir çıngırak alıp güneşin kızı bu adı Zeyna Erin’in ilk kız arkadaşı diye takdim etti 😀 – yani çok çabuk büyüyor ve hergün yeni birşey ekleniyor hayatımıza..
Hergün yeni bir heyecan ekleniyor kalbime ruhuma anneliğime.. artık anne olduğumu yavaş yavaş hisseder hale geldim üstelik anneler günü de yaklaşıyor.Özel günleri özel olarak kutlamak geleneğimiz yok ailecek ama bu benim ilk anneler günüm.. ne yapacağımı bilmiyorum ama kutlayacağım bir şekilde yine dibine kadar hemde 🙂

Paylaş :=)

Yorumlar (16)

  1. Yanıtla
    yesim ( EREN ' in annesi yeşim ) :

    canım,selamlar her zamanki gibi çok güzel gözüküyorsunuz maşşallah
    şu arabanın markasını merak ettim ben de şimdilik ozanınkini kullanıyorum(Berkayın D.günüden hatırlarsan şulenin oğlu ozan)berkayın arabasının aynı ama biraz ağar hafif olması çok önemli o nedenle seninkini merak ettim.görüşmek üzere öpüyorum oğlunu da kokluyorum
    selamlar

  2. Yanıtla
    AyçA :

    Yeşimciğim selam ..:) Ozan’ı tabii ki hatırlıyorum 😀
    Bir önceki postumda aslında yazmıştım gerçi bir daha yazıyorum bu postu okuyanlar için :
    http://www.e-bebek.com/Product_Detail.aspx?ProdID=30783
    Maclaren Quest Sport
    5,6 kg olup küçük parmak ucuyla bile itilebiliyor neredeyse kaldırımlara çıkarken bile.. 🙂 ama arazi şartlarına tekerlekler dayanmayabilir yani ormanda falan kullanmak için pek uygun değil galiba. Ama bizim en ufak iniş çıkış yerleri olmayan kaldırımlarımız için hafifliği çok önemli.
    Bende Eren’i öpüyorum senide tabii 🙂 – artık öncelik onların ya .. 😀 –

  3. Yanıtla
    turgay :

    keşke ordan kaçıp bize gelseydiniz. bi güzel akşam yemeği yerdik.
    neyse güzel bir gün geçirmenize sevindim.
    erin imize selam.

  4. Yanıtla
    Gülin :

    Ayçacık selam,
    Hafta başı; geldim, maillerime baktım, piweb’i inceledim.Eee artık zorunlu bir menü haline geldi inan:) Çok şükür dışarılara da çıktınız artık. Dolaşınca rahat da uyur, sen de rahat edersin. Kızım, senin yüzünden, bu site yüzünden hiç düşünmediğim halde 2. çocuk düşünür oldum. Erin’i çoookkk kooocaaammaann kokla, öp.Bu arada yine belirteyim; annelik gün geçtikçe daha da yakışıyor:)))

  5. Yanıtla
    Alpay Ogus :

    merak etme erinciğim şimdiki projemde bu araba tekerlekleri altına yeni bir tekerlek seti yaparak orman şartlarına uygun hale getirmektir. Böylelikle ormanda sarsılmaktan yanakların sarkmayacak

    hehe

  6. Yanıtla
    AyçA :

    @Turgay.. canım siz hıdrellez şenliklerinde 9-8 lik şeklinde değilmiydiniz cumartesi akşamı.. nasıl gelelim size.. mileydi bize geleydi ..:D başka zamana artık
    @Gülin.. kardeş Sedat’ın bundan haberi var mı? 2. çocuk meselesinden yani.. hayır varsa biz görüşmeyelim pek kendisiyle 😛 ben yine haberlerimle karşınızda olcağım zira 6 Kasıma kadar kurtköy yolları bana kapalı bu sabah itibari ile iznim onaylandııııı 😀 beni izleyin anacımm

  7. Yanıtla
    mono :

    ayçacım bu başlıkla alakasız ama sab simplexi hangi ölçülerde kullanıyosunuz günde kaç defa? bu gaz problemi bizi öldürdü denemediğim şey kalmadı.
    bu arada biz de dün bütün günü dışarda geçirdik ilk kez, bebek henüz hastanelik olmadığına göre öyle o kadar kolay da hasta olmuyolar. ama tabi 10 kere yelek ve şapka giydirip çıkardan büyüklerin baskısıyla 🙂

  8. Yanıtla
    AyçA :

    monoo 🙂 hoşgeldin blogunda yazı göremiyordum bir süredir merak etmiştim ..:)
    Bize günde 4 kere 8 damla verdi doktor ama ben aynı zamanda Nurse Harvey’s kullanıyorum. Onu da günde 3 kere bir tatlı kaşığı 6 aya kadar.
    Ben bir ondan bir diğerinden veriyorum yani ilk başlarda bir uyanmasında SAB bir uyanmasında Nurse Harvey’s veriyordum şimdi azalttım günde iki kere ikisinden de veriyorum çünkü bu şekilde biraz düzene girdi ama tabii sana bunu yap diyemem .Bunlarda işe yaramazsa Milupanın rezene çayından verirsiniz demişti doktor. Bizde bu ilaçlar işe yarıyor. Bazı bebeklerde yaramıyor. Doktoruna sorarak Nurse Harvey’si denesene 1 ayı geçti herhalde.1 aydan sonra veriliyor çünkü.

  9. Yanıtla
    sabahnur :

    tebrikler ayca, super cesaretlisin. ben cok korkuyordum disari cikartmaya,sanki önceden disariya hiç cıkmamıs gibi yabanileşmiştim.. ilk disari cikişimiz(dr.randevuları hariç- buyuk bir alışveriş merkezine-niye? altdeğiştirme ve emzirme odası var diye o kadar garanticiyim yani:)- olmustu, sorunsuz guzel bir geziydi. şimdi tozunu attırıyoruz masallah:)

    bir de bebekler basından usur, sapkayı cıkarmak yerine, ustunu biraz daha inceltebilirsin..

    sevgiler

  10. Yanıtla
    Anne ve Bebisi :

    Maşallah:) Çoook güzel çıkmışsınız maaile:)))
    Umarım hep böyle güzel hafta sonu gezmeleri yaparsınız:))

    Maclaren bana da çok tavsiye edildi:) Henüz araba almadım ama ondan almayı düşünüyorum. 3. aydan itibaren kullanabiliyorsun sanırım. Ama şimdilik çok güzel ve pratik bir çözüm bulmuşsunuz, babayı tebrik ediyorum:))

    İyi gezmeler:)))

  11. Yanıtla
    Minik Patikler :

    Disari cikmakla cok iyi yapiyorsun, biz simdi yeni bir yurtdisi seyahatinden donduk ve farkettim ki oglumu kucukken disari cikarmalarim ve ottan copten sakinmamam sonucu cocuk helak olmadi, gunde belki 10 kere metrodur otobustur in-bin puset sirtinda narin bir cocuk ne kadar dayanabilirdi sorarim 🙂 masaAllah barekAllah diyelim 🙂 Ayrica puset konusunda haklisin 🙂 Maclaren bu son seyahatte bana helal olsun dedirtti yuzlerce kere 🙂

  12. Yanıtla
    Açalya :

    Araba koltugu cozumunuze bayildim 🙂 ABD’de gorseler sizi dava ederler :)) Turkler’de cozum bitmez 🙂
    Cok tatli bir ailesiniz siz, bu arada sac bandina da bayildim, cok yakismis.

  13. Yanıtla
    meltem :

    canım benim her sabah gülin’ in de dediği gibi rutin bi göz atıyorum acaba yeni resim varmı, erin bugün napmış, ayça nasıl görünüyo derken alışkanlık oldu. iyiki bu işe giriştin her gün görüşüyorumuşuz gibi seni takip edebiliyorum hiç bir haberden de geri kalmıyorum:)
    ayçacım gerçekten çok yakıştı annelik sana erinimizinde maşallahı var çok çok şirin.. yüzünüz hep gülsün, şansı bol olsun..
    sevgilerimle

  14. Yanıtla
    AyçA :

    @Sabahnur.. cesaretli olmak gerekiyor yoksa bu sıcaklarda evde tıkılıp kalacağız birde ben açıkcası alışveriş merkezlerine özellikle cesaret edemiyorum hem çok kalabalık hem mikrop yuvası, mecbur kalmadıkça Erinle gitmeyi planlamıyoruz. Ama tabii alt değiştirmek sokaklarda sorun süt işini ise sağıp biberonla yanımızda götürerk çözdük şimdilik. Zaten çok uzaklara gitmedik henüz 🙂
    Valla Erin şapka hiç sevmiyor.. ne yapacağız bilmiyorum. Sıcağı hiç sevmiyor dayanamıyor bu yaz yandık yani 🙂 hemen huysuzlanıyor sıcak oldu mu..
    @Esra.. az kaldı az sende 1 ay sonra alıp bebişi sokaklara döküğleceksin ..
    @Minik Patikler… bende narin bir çocuk yetiştrimemek kararındayım .. o yüzdendir daha 40 çıkmadan attık kendimizi rmanlar. Pek matah bir durum değil galima gördüğüm kadarıyla Türkiye hariç her yerde daha 2 günlük bebeler sokaklarda.. bir bizim ülkemizde böyle heralde. Hollanda da bebek doğum kilosunu geçtiği anda sokağa çıkmaya izin veriyormuş doktorlar.
    @Açalya.. eheh biz Türkler mucidizdir böyle..neyse ki Türkiyedeyiz 😛 Çok teşekkür ederiz o sizin tatlılığınız 🙂 Saç bandım bir fulardır saçlarımın iğrenç uzamasını kamufle amacıyla beynimi sıkarcasına sarıp sarmalanmıştır. İstersen sana alınıp gönderile uygun vakitte adresini göndermen yeterli ama aynı renk bulamayabilirim.
    @Meltem.. canımcım bende senin siteni her bilgisayar başına girdiğimde açıyorum ancaklsakınca görüyorum bu işte ben. Öyle yaptığın her yemeyi yiyemiyorum zira gaz yapıyor ama can bu canım çekiyor ..:) Blogum sayesinde bende sizlerden uzak kalmıyorum saolasınız ziyaret ediyorsunuz beni/bizi.. milmersilerrrr

  15. Yanıtla
    EdA :

    Merhaba Ayça,7 aylık hamile biri olarak şu oto koltuğu-puset konusunda kafayı yemek üzereyim..belki sen bana yardımcı olursun :)oto koltuğu maxi cossi almak istiyorum. puset olarak da maclaren xt beğendim doğumdan itibaren kullanılabilen bi model. ama sanki minnacık bebeği ana kucağına koymadan direk pusete yatırmak çok emniyetli değilmiş gibi hissediyorum. sence haklımıyım?

  16. Yanıtla
    AyçA :

    Eda selam ,
    Ben kendi ihtiyaçlarıma göre maxi cosi ana kucağı ve macleren puset almıştım quest sport modeli en hafif olanı yazıda gördüğün gibi bazı teknikler ile birbirine bağlamıştık ancak şimdi maclerenin hafif ve ana kucağı kendi olan bir modeli var sanırım pek bakmadım o gün o olsaydı onu alırdım
    senin için hafiflik çok önemli değilse yani asansörün varsa ( bizim yok 4 kat inip çıkıyordum ) maclerenin ana kucaklısını al bence.. macleren tek geçerim diyeceğim çünkü çok çok memnunum artık kullanmıyoruz pek araba ancak uzun bir yürüme varsa ama bu süre zarfında istanbul içerisinde yokuş yukarı yerlerde ki çok fazla var biliyorsun bizim şehrimizde bu yokuşlar çok ideal çünkü çok hafif ve tekerlekleri diğerleri gibi değil 360 derece fır dönüyor 🙂

    4. aydan sonra erin’i pusete direkt yatırdık biz ama bizim pusetin bir özelliğiydi .. eğer puset tam yatıyorsa bebeği yatırabilirsin .. chicconun var galiba tam yatan baston puseti

    sevgiler

Yorum bırak