12

Hazır aklımdayken – II

Bugün itibari ile tam 28 günlük anneyim ve annemden fırsat buldukça birçok şeyi deneyimleydim 😀 annemden bağımsız Erin’e bakmaya başladığımda daha engin tecrübelerim olacaktır paylaşmak için 😀
Öncelikle bir kaç yazı öncesinde 15 günlük tecrübelerimi aktarmıştım, bir de daha hamileyken Pratik Anne’nin sayfasında çok hoşuma giden bir yazısını okumuştum bir de ona göz atın derim.

Öncelikle her bebek ayrı bir hikâye bunu anladım. Kitaplar, internet ancak yol gösterebiliyor o da her zaman değil ve oralarda yazanlar başımıza gelmeyebiliyor hatta bebek olunca Murphy ve kanunları seninle oluyor çoğunlukla ve yazmayan şeyler başına gelebiliyor.


Neden mesela bebek altı temiz, gazı yok ve uykusu deli gibi varken inatla suratına bakar gözlerini ovuşturur ve gecenin bir yarısı uyumaz sorunun cevabı yok? Yok, çünkü bir cevabı yok ve sen bir maymun gibi her şeyi yaparsın; karşısında sallamak konusunda ne kadar katıysan o kadar sallanmak isteyebilir mesela.
Ben sallıyor muyum? Annem diyor ki sallamaktan henüz anlamaz ama gaz çıkartırken evin içerisinde sırtına pıt pıt vurmak suretiyle dolaşman bile sallamaya girermiş ve bunu yapmaman söz konusu değil zira bebekler durdukları yerde pek gazlarını çıkartmıyorlar. Misal babamız ızgara tekniği adlı bir teknik uyguluyor. Bir yatırıyor ağzına gelmesini sağlıyor geldiğini hissettiğinde hoopp kucağa alıyor ve gaz avlanmış oluyor. Yani kendi tekniklerini kendin yaratıp yaşıyorsun. Asla sallamam deme gerekiyorsa sallıyorsun ya da sen sallamasan canına tak dediğinde eşin devreye girip odada ıslık çalarak sallamaya başlıyor ve sen sadece uykulu gözlerle bakıp “ çok çok iyi alıştır bakalım ben naaapıcam sonra evde tek başıma” diyip uyuması için dua ediyorsun. Ama annemin dediğine göre 3. aydan sonra sallarsam alışırmış gerçekten şimdi pek bir şey anlamaz diyor. Ama en iyisi aslında yatağa bırakıp poposunu pışpışlayıp yatakta uyumasını sağlamakmış; kitaplar öyle diyor. Yapabiliyorsan süper olur.. Ben önümüzdeki ay deneyeceğim. Ama bebek uyumadığında inanın her yol mubah … 😀

Bebek bezi hakkında: evet, zor bir soru. Ben doğumdan önce bir paket Prima yeni doğan 1 numara almıştım doktorumun verdiği tahmini doğum kilosuna göre: D hastanede bize Prima yeni doğan 2 numara kullandılar. Eve geldiğimde ben 1 numara oluyor nasılsa diye 2 paket daha aldım ancak 1,5 paketini kullandım geriye 1,5 paket elimde kaldı artık ailemizde kim doğum yaparsa onun işine yarayacak

Ortalama 24 saat içerisinde sağlıklı bir bebeğin 8- 10 kere altı değişiyor. Birde erkek bebeklerde çiş vakaları oluyor – altını tam bağlayacakken tertemiz etmişken fışşş diye yüzüne çişini yapabiliyor – bu vakalar ile bazen 12 kere bile oluyor ilk zaman tecrübesizliği ile ama ortalama 8 diyelim. Üstünü değiştirme konusu biraz değişken. Tüm gün boyunca değiştirebilirsin. Bezinden çiş kaçıyor, kusuyor, emerken süt damlıyor ve bütün bunlar çok kötü kokuyor hele sabahın 4ünde.. 🙂 🙂 ama kıyafet konusunda ilk 2 hafta giymesi için yeni doğan kıyafetleri sonra için 0-3 ay kıyafetleri almak gerekir. Çok hızlı büyüyorlar ve kıyafetler hemen küçük geliyor. İlk iki hafta için 7 body ve en fazla 3 tulum yeterli. Çok kış değilse mevsim kalın giyeceklere gerek yok ki zaten oda sıcaklığı 22- 24 derecede tutulduğu için çok kalın yün üstlere gerek duyulmuyor. Penye üstler ya da yün olmayan hafif üstler benim tercihim oldu ama yünden örülecek bir yelek ya da hırka varsa mutlaka V yaka/erkek yaka olmalı ve üst kısımlarda düğmesi olmamalı. Bana örülmüş olanların hepsi rafta duruyor kullanamadım ya da yakaları dikerek erkek yaka yaptık çünkü yünler ağzına giriyor bebeğin.

Alt değiştirirken sadece su ve pamuk kullanıyorum birde pişik kremi ama onu her dakika değil. Her alt değişiminde Bepanthen krem sürüyorum mavi tüp arada Niveanın –  ya da içinde çinko olan herhangi bir pişik kremi olabilir – ince bir tabaka sürüyorum. Bübchen marka çok güzel kokuyor ancak pişik kremi içerisinde tedavi edecek olan çinko yok. Pişik önleyici olarak satılan hiçbir markada çinko yok, tedavi eden madde çinkoymuş eve gelen hemşirenin verdiği bir bilgidir. Ben baktım Nivea ve Chicconun pişik kreminde var. Onun dışında hiç bir kozmetik gerekmiyor Bepanthen süper. Şampuan ise Bübchenin kullanıyorum bir de yine Bübchenin yağını kullanıyorum arada ve özellikle banyodan sonra vücudunu yağlıyorum.
3 – 5 alt değiştirmede bir ELMA YAĞI ile karnını saat yönünde ovmak suretiyle masaj yapıyorum ve yine aynı zamanda ayaklarına ELMA YAĞI ile masaj yapıyorum. ELMA YAĞI gaz için aktarım tarafından önerildi işe yarıyor. İnternette aratırsanız göreceksiniz. Birde gaz için Kimyon Yağı diyorlar denemedim ama yemeklere kimyon atmak da iyi geliyormuş.
IKEA’nın karyolasını aldık odamıza bu yatak iki seviyeli bebek zamanı için üst katta duruyor uyuduğu kısım daha sonra alt kısma takılıyor ve derin oluyor bebek çıkamıyor dolayısı ile çok rahat ve üstelik ham ahşap boya yok koku yok… hem de fiyatı çok uygun, yatağını ise İŞBİR yataktan BABY BED aldık, şu anda bebek için üretilen tek yatak bildiğim kadarıyla Türkiye’de. Tüm odası IKEA’nın Tassa ürünü. Alt değiştirme masasının kenarına altığım çöp kutusu ve pamuk/su kutusu inanılmaz faydalı. Alt değiştirme minderini, yıkanma küvetini yine IKEA’dan aldım. Alt değiştirme minderine annemin yaptığı pazen alt değiştirme bezlerini yayıyorum birde Canbebenin alt değiştirme bezleri var onlarda kullanışlı özellikle dışarı çıkarken kullanılan çantanın içerisine atmak için ideal.
Kendi odamıza yatırmak için özel bir sepet almadık eltimin kendi oğlu için kullandığı park yatağı ödünç aldık ama ben iki gece önce artık kendi odasında uyutmaya başladım. Park yatak artık işime yaramıyor. Bu annenin ne zaman kendi odasından ayırmaya hazır hissettiği ile ilgili. Park yatağı tercih ettik çünkü sonra oyun bahçesi olarak kullanılabilir diye ama bebek büyüdüğü ve iş gerçeğe döndüğünde oyun parkı olarak kullanmak her zaman mümkün olmuyor. Eltimin oğlu 1 yaşını geçti ve kullanmıyor çünkü içinde durmaktan sıkılıyor bence. O yüzden belki ilk haftalar için küçük bir sepet iş görebilir. Bazı akşamüstü uykularımızda bende yanına yatıyorum beraber uyuyoruz bu ne kadar doğru bilmiyorum ama ikimize de iyi geliyor. Ama okuduğuma göre en geç 6. ayında bebek artık kendi odasında uyumaya alışmış olmalı. Bu arada ben sadece gece yanımda yatırdım bugüne kadar gündüz hep kendi yatağında dolayısıyla 2 gecedir yabancılık çekmiyor.
Uyku düzeni ve gece gündüzü algılayabilmesi için okuduğum bir şeyi uyguluyorum. Gündüz evde normal yaşam devam ediyor. Özel bir sessizlik halim değil, tak tuk çatal bıçak yere düşüyor, çamaşır makinesi çalışıyor bulaşık makinesi çalışıyor, kapı çalıyor, misafir geliyor vs. Bunlarla ilgili herhangi bir kısıtlama yapılmıyor hatta Erin’in odasında sürekli müzik çalıyor ve evet doğru tahmin klasik müzik ama birde Bizim Ninnilerimiz diye bir cdmiz var onu da çalıyorum bu arada bende ninni öğreniyorum ayrıca perdeler açık ve bol ışık geliyor, her uyanışımız bir seremoni şeklinde şarkılar ve türkülerle bol bol yüksek sesle konuşarak oluyor.Ama gece olduğu zaman mümkün olduğunca sessiz bir ortam sağlayıp daha loş bir ışıkta odasında uyutuyorum, müzik çalmıyor, uyandığı zaman sadece beslenme, alt değiştirme ve gaz sorunsalıyla uğraşıyoruz. Böylece gece ve gündüzü ayırmayı öğreniyoruz.
Bebek uyumadığı zaman ya da ağladığı zaman en iyi sakinleştirici annenin sesi. Sesiniz ne kadar kötü olursa olsun sizden çıkan uydurma cümlelerle söylenen dandini dandini dastana makamında bir ninni bebeği sakinleştirebiliyor. Ama eğer bebek çok ağlayan bir bebekse odasında müzik çalınmamalıymış gittiğim eğitimlerde pedagog söylemişti. Tıpkı sizin sıkıntınız olduğunca müzik dilemekten hoşlanmayacağınız gibi bebekte aynı şekilde hoşlanmıyor. Aslında bebek siz nasıl yaşıyorsanız o da öyle yaşıyor.
Sütünüz mutlaka sağın. Hangi memeyi emdiyse diğerini sağın ve bir sonraki emzirmede sağdığınız göğüsten başlayın. Süt tüketildikçe üretiliyor. Süt oluşması için bence en büyük kural. Bunun dışında sütün artması için bol sıvı çoğunlukla su ek olarak ısırgan otu. Bu daha önce gaz için önerdiğim rezenenin içerisine katılıp beraber içilebilir hatta azıcık anason- çok değil yoksa sizde bebek de uyuyor – En önemlisi stress yapmamak, huzurlu ve pozitif olmak ve bol bol dinlenmek. Sağmak için ben manuel bir pompa kullanıyorum Avent marka. Elektrikli almak konusunda çok kararsız kalmıştım ama gerek kalmadı manuel olanda çok randımanlı. Ama bu çatlak emzirme problemi gibi problemler yaşamadım ondan olabilir.
Birde Tchibo’da satılan tüy bırakmayan havlular var. Gerçekten süperler, biberonları kurularken en ufak havlu zerreciği kalmıyor. Bu arada biberonu sadece süt sağmak için kullanıyorum. Biberon kullanmak tavsiye edilmiyor onun yerine soft cup denilen bir ürün var Medelanın onu kullanmak gerekiyor emzirme danışmanı tavsiye etti. Almak gerekiyor mu? Bir gece ben bayılmış uyurken ve Erin ciyak ciyak ağlarken annem ve Alpay için eğer olsaydı sağdığım sütü verebilmek için süper olurdu. Onlar minicik bebeğe kaşıkla süt vererek oyalamaya çalışmışlar. Ertesi gün koşarak satın aldım ama daha kullanmadım. Ama ileride yine biberon kullanma vakti gelmeden gerekebilir diye duruyor. Emzik konusunda ise bir yeni doğan emziği evde bulundurmakta yarar var. Bizim tombulcan pek hoşlaşmadı ama kriz anında kurtarıcı olabiliyor.
Şimdilik tecrübelerim bunlar. Daha aklıma geldiğinde yazacağım.

Paylaş :=)

Yorumlar (12)

  1. Yanıtla
    Açalya :

    Ayça cok tesekkurler yararli bilgiler icin, taze annelerin onerileri gercekten cok isimize yarayacak.

  2. Yanıtla
    Anne ve Bebisi :

    Çok teşekkürler Ayça:))
    Dediğin gibi her bebek ayrı bir dünya olsa da öncesinde okumak ve hazırlıklı olmakö hatta sadece her birinin ayrı huyu suyu olacağını bilmek bile hiç bir şey bilmiyor olmaktan iyidir:) Ne demişler, bilgi insanı özgür kılar:P

  3. Yanıtla
    Kuaybe :

    merhaba Ayça..

    öncelikle sana kötü bir haber.. üç haftalık bile olsa sallanmaya alışıyor.. Benim küçücük meleğim doğduğundan beri gazlı olduğu için hep ağlıyor ve sadece ama sadece kucağıma alıp salladığımda sakinleşiyor ya da uyuyor.. aslında onu biz sallanmaya alıştırdık diyemem, o bizi kendisini sallamaya alıştırdı.. başka hiçbir şekilde uyumayınca mecbur kalıyorsun zaten..

    Ben de Niveanın pişik kremini kullanıyorum, harika.. hiç pişik problemimiz yok çok şükür..

    Ayrıca gaz için bana bir uzman nane yağını -bir bardak suya bir damla- önermişti.. bununla bebeğin ayaklarını ovunca iyi geliyormuş..

    Kolay gelsin..

  4. Yanıtla
    sabahnur :

    asyacım bence bir paket prima 1 numara(2,5-5) alsan iyi olur, ilk dogdugunda carpi gibi bacakları oluyor bu bebişlerin, 2 numara buyuk gelir kanımca…

    aycacim ilk gunden beri ayrı yatırıyorum bebişi, annem derin uykuya dalar da ezerim cocugu diye yanımda yatırmadı hiç. ama 3 ay aynı odada yattık kızımla. şimdi hiç sorun yasamadan, kendi odamdayım o da kendi odasında uyuyor. cok sukur sesini de “ıhh” dediğinde duyuyorum..

    ilk iki ay pamuk ve su kullandıktan sonra, niveanın “sensitive” islak mendiline basladım, super bişi. tavsiye ederim.

    bir de, ulker hero ve milupanın siterine uye olmustum, gecen gun 4.ayına girdik(ek gıdaya gecilebilir) diye evime iki firmadan da ornekler geldi. hele ulkerin ki resmen bir koli seklinde.. hanımlar tavsiye ederim uye olun:))

    sevgiler

  5. Yanıtla
    AyçA :

    “herşeyim” diyen annelere aynı şekilde balıyorum. Çocuk biraz anneden bağımsız yaşayabilmeli. Daha şimdiden her gece Alpay geldiğinde bırakıyorum kucağına. O da onun babası, öyle her dakika üstüne yapışık çocuklarını alıştıranlar bana çok garip geliyor üstelik daha sonra asosyal oluyorlar bence.. alıştırmamak lazım tabii şartlar neyi gerektiriyor en iyi anneleri biliyor ama ben yapamaycağım. Üstelik önce can sonra canan . .Biz kendimiz sosyal tutmaz,kendi alışkanlıklarımızı devam ettirmezsek bence bizi örnek almaları sebebiyle onlarında öyle olacağına inanııyorum. Bize de evlende görürsün çok dediler.. evledik.. hiç bir şey deüğişmedi hayatımızda. Doğur da görürsün senin çocuğun yok bekara karı boşaması kolay dediler.. doğurdum ve görüyorum.. 🙂 şimdilik benim planlarım bu .. ben herkese alıştırmaya tamamen anne bağımlısı olmaması için elimden geleni yapıyorum.. gerisini büyüdüğünde beraber göerceğiz. Babamızı koltukta yatırmak olmaz yaniii…:)
    o yüzden sen kimseyi dinleme kendi iç kuvvetin neyi söylüyorsa onu yap. Bu arada doktor dedi ki ilk ay kontrolünde daha odasına geceleri bırakmayın yanınızda yatsın bir iki ay daha.:)
    Ben Euphia ürünlerini geç farkettim. Sadece buhar makinesine konulan rahatlatıcı bir yağını aldım. Ama hastanede baktım su/pamuk/bepanthe kullanıyorlar bende onlara devam ettim. Bübcheni bir arkadaşım tavsiye etmişti ihtiyaç listeme onu yazdığım için bir arkadaşım onları bana hediye almayı tercih etti. Onlarıda kullanıyorum ama. Ama pişik kremi olarak çinkolu bir krem şartmış en son doktor yine söyledi ve sanırım en iyisi Niveanınki.. Euphianın pişik kremini bilmiyorum bakmak lazım.

    @Açalya –> Rica ederim.. yaşadıkça yazacağım merak etmeyin.. bende sizinkileri okumak için sabırsızlanıyorum 🙂
    @Anne ve Bebişi –> Tabii ki okumak lazım, bir kütüphane çıkabilir şu anda evimden.. ama her zaman orada yazanlarolmuyor onu demek istedim..Her akşam mutlaka fırsat buldukça elimde bir kitap dolanıyorum evin içinde .. yaşadıkça okudukların daha anlam kazanıyor.
    @Kuaybe –> Sanırım haklısın.. kucağımda uyumaya ninni eşliğinde bayılıyor bizim tontikcan..ama daha yatağına koyunca pışpışlayıp uyutmak mümkün değil ki.. bakalım ileride nasıl olacak.Uyusunda nasıl uyursa diyor insan maalesef.. içim eziliyopr o uyku başına vuruş ağlamalarında.. Bende kimyon yağını duydum ki Nurse Harvey’s şurubun içerisinde kimyon yağı varmış. Kimyon yağını aldım süğrdüm ama Erinim maalesef bol baharatlı köfte gibi kokunca 😀 ve günlerce burnumda kalınca o koku direkt çöpe atıp Nurse Harvey’s aldım.. kokmuyor ne de olsa ..:)
    @ –> Sabahnur Bende üye oldum o sitelere Milupaya hamileykende üyeydim şimdide Ülkere oldum. Ülker zaten acaip numune dağıtıyor. Anne- bebek fuarında öyle bir sürü mama vs verdiler hatta bir kitap verdiler ki kocaman ciltli bir doktorun kitabı, şu sıralar sadece onu okuyorum .. ve mutfaktaki bir dolabın altında sadece fuardan gelen mamalar duruyor..:D

  6. Yanıtla
    AyçA :

    Şimdi yukarıda yazdıklarımı okudumda pek bir ukala geldim kendime:) ama çalıştığım üniversitedeki bireysel destek veren psikolog bir arkadaşımın söylediği bir cümle bana çok anahtar olmuştu : ” çocuk psikolojisi yoktur, anne – baba psikolojisi vardır “. Biz ne isek çocuğumuzda o oluyor yani bir bakıma. Ama Alpay sık sık Erin’ e ” Oluumm Almanca öğrensek iyi olur zira bu ev kısa zamanda gestapo kampı olacak ” diyor … 😀 😀 😀
    Bende bir gün vaktim olduğunda bloguma uzun uzun yazmak istiyorum ama inşallah vaktim olduğunda.. : )

  7. Yanıtla
    Irem :

    Merhaba,
    Sitenizi yeni gordum. Ben yeni anne oldum:))
    Biraz fazla arastiriyorum galiba ama edindigim bazi enteresan bilgileri paylasmak istedim.

    Yasiyacakmiyim bilmiyorum ama en buyuk sorun gaz problemi gibi gozukuyor. Su’ya (Kızım) mumkun oldugunca pah veya ilaç vermek istemiyorum. Oneriniz var mı?

    Ilaclar konusunda titizligim kimyasallar konusunda da var. Ben su anda euphia sampuan ve pisik kremini aldım. Piyasada sertifikalı kimyasal kullanmayan tek euphia yı buldum. Bildigim kadarıyla yurt dışında baska markalarda var fakat burada yok sanırım. Pisik kremini henuz kullanmadım ama sampuanını kendime bile kullaniyorum. Kesinlikle tavsiye ederim!

  8. Yanıtla
    AyçA :

    İrem hoşgeldin…seni tebrik ederim .. sağlıkla huzurla analı-babalı büyütün inşallah bebişinizi 🙂 Ne zaman doğum yaptın.. genelde 15-20 gün sonra başlıyor gaz problemleri. ama galiba erkek bebeklerde daha fazla oluyormuş. Ben tabii doktor değilim doktorun sana en doğrusunu söyler ama bende ilaç kullanmam diyordum fakat bebek sıkıntı yaşayınca herşeyi kullanıyorsun ki bu ilaçlar bitkisel yani Nurse Harveys kullanıyorum tamamen bitkisel bir şurup. SAB Simplex diye başka bir ilaç var bu bitkisel değil ama sadece bağırsaktan gazı çıkartmaya yarıyor ve herhangi bir yan etkisi yok daha dün almanca bilen bir arkdaşıma bir kere daha okuttum prospektüsünü. Biz bu ilaçları kullandığımızdan beri çok rahat ettik. Ama dediğim gibi doktoruna danışmadan bu tavsiyeleri uygulama 🙂 Bunun haricinde sen rezene ve anasonu demleyerek içebilirsin. Bir çimdik rezene ve azıcık anasonu kaynar suda 3- 4 dakika demle ve günde 3 en fazla 4 bardak iç sütünden bebeğe geçiyor. Elma yağı ile ayaklarına ve bağırsaklarına saat yönünde masaj yapabilirsin bunların dışında. Birde Kimyon yağı diorlar ama ben denedim Erin köfte gibi kokunca vazgeçtim inan dayanılır bir koku değil 🙂
    Ben su v pamuk kullanıyorum dışarı çıktığımda ise Uni marka yenidoğan mendili kullanıyorum o da su ve pamuk .Pişik için Nivea günde bir kere sürüyorum önlem olarak onun dışında sadece Bepanthe kullanıyoprum Hastanede böyle yapıyorlardı.Yağ şimdilik sürmüyorum cildi hava alsın diye ama yağım Bübchen marka bitince bende Euphia alacağım. Şampuan yine Bübchen ve Chicco var ikisinide kullanıyorum.Pişik kremini günde bir kere ince bir tabaka sür bence pişik olduğunda çok sıkıntı çekersin Ben birde günde bir kere musluk altında poposunu yıkıyorum 🙂 Benden bu kadar umarım işine yarar..:) İlaçlar konusunda tekrar ediyorum doktoruna danış . Tekrar hoşgeldin ve hayırlı olsun SU bebek 🙂 ohh ohh kızlar artıroy oluşumaaa:) süpersinizzz..
    Birde araştırmalar çok iyi benim kadar araştırdığına eminim ama annelerimizin bilgilerini değerlendirmek lazım .. ben annemi çok dinliyorum bebek bakımıl konusunda 🙂 anne/kayın-anne dinlemeyi tavsiye ederim.

  9. Yanıtla
    ayçagür :

    Merhaba
    Dediğiniz gibi en büyük sorun belki de gaz sorunu.
    İnsan evladı ağlayıp dururken bi çözüm bulamayınca çok kötü hissediyo kendini.İşe yarayan bişey bulmak çok zor. Bebişine bişey vermeden önce yan etkisi var mı, zararı var mı diye sorup düşünüyo insan.
    Gerçi sonunda herhalde denemedik bişey kalmıyor.
    Ben kendim sab’ı hiç denemedim. Kaçak geliyo filan dediler. korktum bebişime vermeye. Doktorumuz metsil verdi o bi işe yaramadı. rezene çayı denedim. bu sefer de sütümü emmeye başladı. zincoyu bitkisel diye denedim ondan da sonuç alamadım. nurse harvey verdim o da ishal yaptı.kullanmayı bıraktım. bi eczacı arkadaşım bitkisel omx diye bi şurup tavsiye etti.onu veriyorum. cok sukur işe yaradı.15 dakika sonra ağlamayı durdurdu bu inanılmaz bişey ve gaz çıkarmaya başladı. Dereotu ve zencefille yapılan bitki özü türü bi şurupmuş. Bitki özü olduğu için bebişimin midesini şişirmiyor süte yer kalıyor. ben de eşim de uzun süredir uyku yüzü görebildik. yazık bebişim de sonunda rahatladı. herkese tavsiye ederim.

  10. Yanıtla
    AyçA :

    Selam,
    Doktorumuz yan etkisi olmadığını söyledi zaten ben SAB Simlexi bir de tercüme ettirdim en sonunda doktora inanmak gerektiğini fark ettim.Bize Sab da Nurse Harvey’s de iyi geldi ama şimdi bende rezene içirmeye başlayacağım ilaçları terk edip. OMX duymamıştım aklımda olsun teşekkürler. Bu arada Nurse Harvey’s de Kimyon ve dereotu ile yapılıyor 🙂
    Önerilerin ve tecrübelerin için teşekkürler :)Sevgiler.

  11. Yanıtla
    Ayşenur :

    Merhaba,
    Yazınızın üstünden yıllar yıllar geçmiş ancak benim henüz ilgi alanıma girdiği için bu tür konular yeni okudum. :)) Kocaman olmuş oğlunuz, sağlıkla büyüsün inşallah. Martta doğacak bebeğimiz için bebek odası bakıyoruz ve ikea’dan aldığınızı duyunca sormak istedim. Kalitesinden memnun kaldınız mı? Beşik gıcırdıyor diye okudum bir kaç yerde. Doğru mu? Yatağını da aynen sizin gibi işbir’den almayı düşünüyorum. Biz kendimiz kullanıyoruz, markadan memnunuz. Yataktan memnun kaldınız mı? Şimdiden teşekkür ederim Ayça hanım.

    • Yanıtla
      Ayça Oğuş :

      Öncelikle sağlıkla bebeğinize kavusun dilerim.. evet uzun yıllar geçti bizim yataktan yok sanırım artık ancak memnundum hiç gıcırdamadı ama bir tane daha çocugum olsa karyola falan yapmaz direkt yer yatağı düşünürdüm :=) zaten 1 yaşı gibi yer yatagı haline dönüştürdük biz o yatağı .. sevgiler

Yorum bırak