'‘A’ Hali' kategorisine ait yazılar

ne yazim ne yazimmm

diye düşünmeye hiç gerek yok: İstanbul’da yaşıyorum malzemem bol!

#1

Starbucks meselesi:

Daha önce de takmışlığım var meseleye. SevdiÄŸim bir mekan Starbucks, doÄŸum çekimlerinde genelde hastane yakınlarında bir iki tanesine rastlar, kahve molası verdiÄŸimde interneti olması sebebiyle gider hem kapı posterimi hazırlarım hem internetini kullanırım. Tercihim her zaman sıkı bir Türk kahvesidir ancak Kahve dünyası’nın interneti sadece ADSL abonelerine hizmet veriyor. Açık ara farkla müşteri kaybettiler ) Starbucks bir Kahve Dünyası sıfır!

Devamını Oku

Post to Twitter Post to Facebook

17 yorum
31 Ağustos 2010 | Kategori: Ayçaca,Erin-Log-lar,Erince,Günce/lik
Bu yazıyı 1166 kişi okudu, Şu anda 27 kişi okuyor, Bugün toplam 10 kişi okudu,
Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Bozcaada


İlk defa bu sene Bozcaada’dan, ada’m dan ve kalbimin büyük parçasını kaplayan bu kara parçasından çok zor ayrıldım!

Döner dönmez işlere gömüldüm ama kafamda dönen kelimeleri tutmam imkansızlaşınca neresinden anlatmaya başlasam bilemediğim bu yazıya başladım. Hani ilk cümleler böyle olur devamı gelir diye düşünür insan ya; gelmiyor. Tadı damağımda hafif hüzünlü bolca huzurlu bir tat bırakan şu 6 günü anlatacak kelimem yok!

Erin büyümüş bir kere bunu anladık. Dilimi ısırıp kıçımı kaşıyorum : uslanmış ! bizim haberimiz yokmuş. Tatlı öğlen uykularına dalıp bize siesta yaptıran, güzel arkadaşlıklar kuran, bizim sunduğumuz değil kendi seçtiği! arkadaşlıklarını sonuna kadar savunan, duygusal bağlar kuran bir ÇOCUK olmuş. Evet Erin böyle bir çocuk: seçimlerinin kendi insiyatifinde olmasını tercih ediyor bize de susmak kalıyor. Devamını Oku

Post to Twitter Post to Facebook

10 yorum
19 Ağustos 2010 | Kategori: Ayçaca,Erinin İlkleri,Gezi
Bu yazıyı 1687 kişi okudu, Şu anda 22 kişi okuyor, Bugün toplam 13 kişi okudu,
Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Sonunda


Benim güzel bebeklerim gelişimi çok güzel beklediler gitmeme de izin verdiler ) Yarın beklediğim bir doğum daha vardı sağlıkla gelsin inşallah tası tarağı çadırı matı toplayıp 1 hafta 3 gün aradan sonra oğlumu koklamaya doğru yola çıkıyorum.

Nefes almanın zorlaştığı şu son 5 gün yapacak o kadar işim vardı ki ..neyse ki.. Biz hiç bu kadar ayrı kalmadık ki.. bilmiyordum ki .. Devamını Oku

Post to Twitter Post to Facebook

8 yorum
10 Ağustos 2010 | Kategori: Ayçaca,Fotoğraflar
Bu yazıyı 1251 kişi okudu, Şu anda 18 kişi okuyor, Bugün toplam 9 kişi okudu,
Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Çocuklarınız …

Bana yazacak ne kaldı ki..teşekkürler Deniz hatırlattığın için:)

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Devamını Oku

Post to Twitter Post to Facebook

2 yorum
05 AÄŸustos 2010 | Kategori: Åžiirler
Bu yazıyı 1008 kişi okudu, Şu anda 23 kişi okuyor, Bugün toplam 10 kişi okudu,
Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

TaToo~MaNiA

İnsan neden dövme yaptırır ?? Bence bunun çok büyük bir açıklaması yok. Neden küpe takmayı sever ya da yüzük ile aynı açıklama olmalı. Sürekli tak çıkar yapmaktansa sürekli bedeninde taşımayı istemek çok da garipsenecek bir durum deÄŸil.  Bir zaman National Geographic’te TABU diye bir belgeseldizisi içerisinde dövme ile ilgili bölümü  izlemiÅŸtim. Çok çeÅŸitli inançlarda, kabilelerde, kültürlerde bedene yapılan sanatı anlatıyordu. Bulursanız izleyin etkileyici kültürler var )

İlk dövmemi 2000 yılında göbeÄŸime yaptırmıştım bir yunustu. Hayatım boyunca yunuslara aşıktım ben en son havuz maceram senkronize yüzmeye ilk baÅŸladığımda suyun içinde dans ederken hep bir yunus olduÄŸumu düşünüyordum. Bedenimde taşımak istediÄŸime karar verdim. Tabii çok korktum, gözlerimi kapatıp kafamı yana çevirdim baÅŸladığında yapmaya dövmeci, sadece makinanın sesini duyuyordum. Gözlerimi açtığımda ise kontürünün bitmiÅŸ olduÄŸunu gördüm: herhangi bir ÅŸekilde hissetmemiÅŸtim bile. O kadar heyecanlıydım ki baÅŸlarken çocukcağız bana” sakin ol göbeÄŸin o kadar atıyor ki baÅŸlayamıyorum” demiÅŸti ) )

Devamını Oku

Post to Twitter Post to Facebook

16 yorum
04 Ağustos 2010 | Kategori: Ayçaca,Günce/lik
Bu yazıyı 1975 kişi okudu, Şu anda 20 kişi okuyor, Bugün toplam 5 kişi okudu,
Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

tatil~şimdilik ikinci bir emre kadar~BİTTİ

Sabah saat 6 da eve girdim yani gece 2 de oğlumun yanağına bir öpücük kondurdum, bronzlaşmış yanaklarına, baktım baktım: doyamadım; yola çıktım, uyuyamadım! çok saçma bir komedi filmi seyrettim: gülemedim! eve geldim bu sıcakta ısınamadım! öyle güzel beraberdik ki ruhumu oğlumdan kopartamadım!
Buraya geldikten sonra zaman geçiyor iş oradan yola çıkıp buraya gelene kadar geçen zamanı atlatabilmekte..

Devamını Oku

Post to Twitter Post to Facebook

8 yorum
01 Ağustos 2010 | Kategori: Ayçaca,Günce/lik
Bu yazıyı 1555 kişi okudu, Şu anda 15 kişi okuyor, Bugün toplam 5 kişi okudu,
Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

kanımızda mı var sonradan mı böyle olduk!

Bu aralar sık sık yazabilmenin hafifliÄŸini yaşıyorum: mutluyum. Yazdıkça rahatlıyorum. Beynimde duracağına burada duruyor. Diyorum ki bir yayın evi bu yazılarımı bulsa da beni keÅŸfetse de ÅŸu koca bloÄŸu bir kitap etsem de elimizde basılı kalsa. 3-5 insan da alır herhalde….

Şimdi değineceğim konu milletçe kabalığımız efendim! Geçen yazımda hafif ve kibarca dokundurdum ama bu sefer kibar olamayacağım izninle sevgili okur! Şimdi konuya dibinden girdim ben başında kibarlıkla başlayayım anlatmaya.

Bu sene saÄŸolsun Özge (aslında bir ÅŸey kaçırmadın ama yine de canlı dinlemek çok keyifliydi ) sayesinde (gidemedikleri için biletlerini aldık da:D) gitmeyi çok dileÄŸim Pink Martini ve arkasından kafa kafaya verip annelerimiz alıp nereye götürsek diyerek yola çıktığımız Ahu’m ve annelerimizle gittiÄŸimiz yine gitmeyi çok dileÄŸim Candan Erçetin konseri bu yazıyı yazmaya itti beni.

Evet Pink Martiniyi sahnede canlı dinlemek büyük bir fark yarattı ancak çok sönük bir organizasyondu sanki boğazın kenarında cd koymuşuzda dinliyormuşusz havasındaydı yine de canlı görmek güzeldi.

Candan Erçetin!! Ahh ahhh… canımım içisin sen. Melek ÅŸarkısıyla aklıma bir bebeÄŸi soktuÄŸun, İşte ben böyle bir hal içindeyim derken bebeÄŸimi kollarıma aldığım, 3. yaÅŸ gününde ” sana deÄŸdiÄŸimden beri ellerim bütün kış dallarında tomurcuklar var” diye dönenip salya sümük aÄŸlattığın için, ahh ahhh o koca sahnede devleÅŸerek Bahar ÅŸarkısıyla konsere girdiÄŸin için .. iyi ki varsın! Ne güzel insansın ne güzel kadınsın! Ne güzel gözlerinin içi yeÅŸil yeÅŸil ışıldıyor!

Devamını Oku

Post to Twitter Post to Facebook

5 yorum
31 Temmuz 2010 | Kategori: Ayçaca
Bu yazıyı 1168 kişi okudu, Şu anda 19 kişi okuyor, Bugün toplam 3 kişi okudu,
Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

hayal~e ermek

Pek bir hayalini kuruyordum : yazlıkta yan yana bisiklete binelim oÄŸlumla diye! Geçen seneden beri o koca bisiklete binen sanki baÅŸkasıymış gibi burada eski küçük 3 tekerlekli bisikletine biniyor ve yanında mutlaka YÜRÜYEREK durmamı istiyor ancak bu ÅŸekilde güvende hissediyor kendini. Sanırım kendisi hariç kimse kask kullanmadığı için birden kendini güvensiz hissetti: bu bisiklette bana bir ÅŸey olabilir o bakımdan bu kaskı kafama geçiriyorlar o zaman ben küçüğüne binim de birÅŸey olmasın mı dedi nedir nuh der peygamber demez ÅŸekilde bisikletine binmiyor. Ancak arkadaşı Kayranın ablasının eski bisikleti var kendisininkinden bir boy küçük hem de kontra-pedal ( böyle mi yazılır ?) ondan aÅŸağıya inmiyor! Kayra bu iÅŸe pek bozuk birbirlerine girip duruyorlar ) Bugün hatta öyle bir girdiler ki ben Erin’i alıp içeri kapatmak ve yarım saat dışarı çıkartmamak üstelik bir de azarlamak durumunda kaldım! Ben de insanım canım..vicdan azabı falan duymuyorum arada lazım, annemiz gözünü açtımıydı sünerdik biz köşemize ne oldu ?? ezik büzük insan mı olduk ?? fazla ihtimama gerek yok! heyt yakarım !! ama yine de çocuk tabii.. sol beyinleri duruyormuÅŸ ya Karp amcaya göre, anlamak lazım. Kelimeleri unutunca el iÅŸaretleri ile anlaşıyorlar. Kayın-annemde eski insan tabi bana “bazı anne – baba senin çocuun şöyle böyle diye birbirine girer normalde” demesin mi !! nassı yani dedim??
Gel kız Berna bir girelim birbirimize ) ..ama haklı eskiden olsa öyle olurmuÅŸ ya! Eskiler Karp amcayı OSHO paÅŸayı tanımazmış ki ! HoÅŸ bu adamlarda bizim eskilerin dediklerini diyorlar ! Bilemedim…

Devamını Oku

Post to Twitter Post to Facebook

1 yorum
30 Temmuz 2010 | Kategori: Ayçaca,Günce/lik
Bu yazıyı 881 kişi okudu, Şu anda 21 kişi okuyor, Bugün toplam 3 kişi okudu,
Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Kapak!


Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Kendi kendime nazar deÄŸidirdim : çarÅŸaf gibi deniz gitti poseidon ÅŸaha kalktı ve dev dalgalar ve rüzgar uzun sahilimize yerleÅŸti.Videoda dalgalar pek belli olmuyor ama denize girdiÄŸi zaman kıyıda Erin’in boynuna geliyorlar!
Tabii oğluma sahile inemeyeceğimizi söylemek ne mümkün. Aldık tası tarağı indik. Dev dalgalar içine girmek istiyor. Denedim ama o kadar kuvvetli ki benim kontrol etmem mümkün değil; ya gelen cevap : ama baba beni omuzuna alıp sokuyor sen sokamıyorsun!!
Bozuluyorum : farkında değil tabii P

Devamını Oku

Post to Twitter Post to Facebook

7 yorum
29 Temmuz 2010 | Kategori: Ayçaca,Günce/lik
Bu yazıyı 1229 kişi okudu, Şu anda 31 kişi okuyor, Bugün toplam 5 kişi okudu,
Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

yüzmek mi ??

benden sorulur!!

Devamını Oku

Related Posts with Thumbnails

Post to Twitter Post to Facebook

10 yorum
28 Temmuz 2010 | Kategori: Ayçaca,Erinin İlkleri,Günce/lik
Bu yazıyı 1339 kişi okudu, Şu anda 19 kişi okuyor, Bugün toplam 3 kişi okudu,
Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır