Henüz yorum yapılmamış

Fındıklı Kurabiye ve Limonata

FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

25 adet

Malzemeler

  • 1 su bardağı (140 gram) un
  • 140 gram fındık
  • 125 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1/3 su bardağı frambuaz marmelatı
  • 1/3 su bardağı kayısı marmelatı

Yapılışı

  1. Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. İki adet fırın tepsisine parşömen (yağlı fırın) kağıdı serip bir kenara ayırın.
  2. Fındıkları bir kaşık şekerle birlikte bir mutfak robotunda neredeyse un haline gelene kadar çekin. Bir kaba aktarıp unla birlikte karıştırın ve bir kenara ayırın.
  3. Oda sıcaklığına gelmiş ve yumuşamış tereyağı ve şekerin geri kalan kısmını 5 dakika boyunca çırpın. Azar azar un ve fındıklı karışımdan ilave edip birbirine karışana kadar çırpmaya devam edin. Tamamen karıştıktan sonra hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Böylelikle yuvarlaması da kolaylaşacaktır.
  4. Bir kesme tahtasına parşömen kağıdı serin. Bir dolu çay kaşığı kadar hamuru avucunuzda bir top haline getirin, kesme tahtasına koyun ve ufak parmağınızla ortasına iyice bastırarak bir boşluk (delik değil) açın. ÖNEMLİ: Kurabiyeleri bir dolu çay kaşığından daha büyük yapmaya çalışmayın. Hamurdan toplam 25 adet kurabiye çıkması gerekiyor. İsterseniz boşlukları açmadan önce 25 minik top haline getirin, böylelikle ne kadar büyük olmaları gerektiğini anlayacaksınız. Geri kalan kurabiyeleri de aynı şekilde yuvarlayıp şekil verin.
  5. Kurabiyeleri kesme tahtasıyla birlikte buzluğa yerleştirin ve parmağınızla bastırdığınızda göçmeyecek kadar sertleşene dek, yaklaşık 10 dakika boyunca bekletin.
  6. Parşömen kağıdı serili bir fırın tepsisine kurabiyeleri beşer santim aralıklarla dizip fırınınızda kenarları koyulaşana kadar 15 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkardığınız kurabiyeler oda sıcaklığına geldikten sonra ortasına dilediğiniz reçeli koyarak servis yapabilirsiniz.

NANELİ LİMONATA TARİFİ

Tarif Gourmet dergisi July 2007 sayısından adapte edilmiştir

6 bardak için

Malzemeler

  • 2 su bardağı naneli limon şurubu (tarif altta)
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 2 su bardağı buz (bardaklar için de ekstra)
  • 1 + 1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu

Yapılışı

Bütün malzemeleri büyük bir sürahide karıştırıp yarısına kadar buz doldurulmuş bardaklarda servis edin.

NANELİ LİMON ŞURUBU TARİFİ

Malzemeler

Yaklaşık 2.5 su bardağı şurup için

  • 2 su bardağı nane yaprağı (ben ufak boy bir demeti saplarıyla birlikte kullandım)
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 limonun kabuğu, rendelenmiş

Yapılışı

  1. Su, şeker ve limon kabuğunu orta boy bir tencerede kaynama noktasına getirip şekerin tamamı eriyene kadar karıştırın.
  2. Ateşten alıp yıkanmış nane demetini içine koyun, kapağını kapayıp soğumaya bırakın (yaklaşık 1 saat).
  3. Bir süzgeçten geçirdiğiniz şurubu şişeleyip buzdolabında saklayın (yaklaşık 5 gün tazeliğini koruyacaktır).

Yorum bırak

%d blogcu bunu beğendi: