Henüz yorum yapılmamış

Hıdrellez Kurabiyesi

İlk Fatma ablamdan duymuştum, 6 Mayıs sabahı süt kurabiye yeriz biz demişti. Hıdırellez günü ateş yanar, dışarda büyük ateş evde ise mutfakta ateş yanar. Evin kalbi mutfaktır. Buğday özellikle pişen gıdadır. Bir sene aşure yapmıştım bu sene ise Fatma ablamların geleneği olsun dedim #kurabiye yaptım.
Bereket bolluk artsın eksik olmasın taşsın dökülmesin.
İyi bayramlar
6 Mayıs sabahı kahvaltısı için

Malzemeler
3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 6-7 su bardağı un
Portakal veya limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı :

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tozşekeri katın. Tuz ve kabartma tozunu ilave edin. Aroma için portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesi ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın. Hazırladığınız kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın ve kurabiyeleri sıcak fırında üzerleri sarı- kahverengi oluncaya kadar, en az 25 dakika pişirin. Çıkarın ve soğuyunca servise sunun. Not : Arzuya göre yumurta beyazlarından birini kenara ayırıp az bir su ile inceltip kurabiyelerin üzerine sürün. Üzerine bir fiske toz şeker gezdirip fırınlayın.

Paylaş :=)

Yorum bırak