Bu bisküvilerde şeker yok!! 🙂
150gr normal un (1 su bardağı)
75 gr irmik (1/2 su bardağı)
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
1/4 çay kaşığı tuz
75gr tereyağ
1 orta boy muz
2 yemek kaşığı bal ya da pekmez
hafif çırpılmış bir yumurta
biraz kuru üzüm
Tüm malzeme karıştırılıp yoğurulur.. önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir..
Oyun grubu arkadaşlarına ikram edilmek üzere kutulanır..
Afiyet olsun..
Yorumlar (21)
Sabahnur :
24 Eylül 2008 | 13:26eminim cok lezizdir, ne de olsa Erinin elleri değmiş:)
fotograflar super,süslemelerin de öyle. hangi programı kullanıyorsun?
AyçA :
24 Eylül 2008 | 13:39🙂 teşekkürler.. ben bayıldım valla çol lezzetliydi o yüzden paylaştım..
ben Photoshop CS2 kullanıyorum ..
HülyArda :
24 Eylül 2008 | 14:46Hemen bu akşam denenecek.
teşekkürler Ayça…
ve tabiki teşekkürler Erin…
pinarbk :
24 Eylül 2008 | 16:03Yer sofranız da varken, yakında hamur da açarsınız:))
Bu ikiliden korkulur…
Ayse Sule :
24 Eylül 2008 | 19:56Ah o yer sofrasindan burada bulsam da alsam:(
Eminim kurabiyeler cok tatlidir Ayca’cim; ama ben merdaneyle hamur acan o minik elleri ham yapmak istiyorum musaade edersen:) Yok ya, en iyisi birakayim da senin minik cirak isinde ustalassin ve bize bayramda baklava acsin:))
AyçA :
24 Eylül 2008 | 21:58:)) yer sofrasını kayınvalidem vermişti bana.. ve ben hamur açıyorum orada makarna yapmak için :)) çok çok nadir olsa da.. bir gün onunda tarifini yazayım 🙂
çok italyan stili 😛
sayemde aşçı falan olacak zaten 😛 sürekli beraber yemek yapıyoruz.. e napimmmm?? insan tek başına olunca başka çaresi kalmıyor hemde çok güzel bir aktivite oluyor beraber yemek yapmak, barbunya bezelye ayıklamak,hamur yapmak, kek yapmak, pilav pişirmek suyunu falan koymak.. sonra da Erin yaptı diye yedirmek :))) çok uyanığım di mi? 😛
montessorian style 😉 yaparak öğren öğrenerek yap..
hayal :
24 Eylül 2008 | 22:53Valla onu bunu bilmem de, ben yedim, kurabiyeler şahaneydi (hatta kek de şahaneydi), ben onu bilir onu söylerim.
Didem :
25 Eylül 2008 | 10:09Ben erinin oklavasıyla açılandan istiyorum 1 tane. Çocuklara iş yaptırmak fayda bir durum ilerde oğlum bir kek yapıver teyzenler gelicek ya da pazardan 10 kilo barbunya aldım ayıkla bakim filan dersin 🙂
AyçA :
25 Eylül 2008 | 09:18afiyet olsun kekin tarifi şurada: http://www.pi.web.tr/?p=1802
püf noktasi ise once seker ve yumurtalari çırp sonra yağ süt koy sonra unu eleyerek koy içine üzüm ceviz v.b koyacaksan unu elerken bir suzgeç kullan içine malzemeleri koy ki onalrda unlansın dibine çokmesin en son kabartma tozu ve vanilyayı koy kabartma tozunun üstüne biraz limon sık.. istersen içine biraz limon suyu ya da portakal suyu da katabilirsin hatta kabukarını rendeleyeblirsin.. biraz akıcı kıvamda olacak çok akışkansa biraz daha un ekleyebilirsin.. keciboynuzu unu koymak istersen tüm hamuru kek kalıbına boşalttıktan sonra bir miktar bırak ona da keçiboynuzu unu ya da kakao koy onu da kalbın içine en son ekle
ilk 2o dakika fırının kapagını açma 🙂
hadi bakalım görüm seni 🙂 hehehe
Seren :
25 Eylül 2008 | 09:21Ikinize de gecmis olsun !
Erin’in ogrenme metotlari cok guzel…
AyçA :
25 Eylül 2008 | 09:31Teşekkürler Serencim ..
Öğrenme metodunu elimden geldiğince doğal akışına bırakıyorum 🙂 ikimiz için de eğlenceli oluyor..
AyçA :
25 Eylül 2008 | 10:20🙂 valla ben barbunya ayıklattım 10 kilo olmasa da 🙂 hehhe..
tabii iyi canım al şu bezi bakim ben süpürge yaparken bir toz alıver hadi canım hadi 🙂 hehehe..
Reichan :
25 Eylül 2008 | 15:10Konu yemekten açılmışken bugn okudum bebeklere ilk 9 ayda balık yedirmenin faydalarını anlatıyordu. Bizim doktorumuzun verdiği menüde balık yok. Sizin tecrübeleriniz nedir bu yönde? Ayça senin ve tabii okuyan diğer arkadaşların?
esin köksal memiş :
25 Eylül 2008 | 15:11ÇOk besleyici ve çok lezzetli bir kurabiyeye benziyor,içindekiler süper ,tadı konusundaki yorumlarım da akşama:)Malum önce yapmam lazım 🙂
nihal :
26 Eylül 2008 | 09:07Fotoğraflar ve süslemeleri çok şirin. Eller de nasıl yakışmış o oklavaya.Tam bir usta edasıyla. Minik parmaklar da tam yenilesi…
nalan güler :
3 Ekim 2008 | 14:47ayçacığım senden ne güzel şeyler öğreniyoruz.teşekkür ederiz.ertuğrul da ramazanda pideyi keşfetti şapur şupur ,hapır hupur gönderiyor.annesi bu kurabiyeden de yapsın,bayılır.artık büyüdü 9aylık,bal vermenin zararı olmaz herhalde
AyçA :
4 Ekim 2008 | 18:10🙂 afiyet olsun
1 yaşından önce bal verilmemesi öneriliyor ben 1 yaşına kadar vermedim onun yerine pekmez kullandım.
AyçA :
15 Ekim 2008 | 16:17🙂 tamam.. kekten vazgeçtin sanırım 😛
AyçA :
2 Mart 2009 | 16:11elma yada armut su bırakabilir..
zencefil neden koymuyorsun?? cok guzel oluyor..
Güneş :
2 Mart 2009 | 15:47Begümle yapacağız şimdi bu bisküvilerden Ayça ama muz yok evde muz yerine elma,armut olur mu?Birde zencefil koymasam mı ben?
Sevgiler.
Güneş :
2 Mart 2009 | 16:37çok çok az zencefil koydum,belki begüme vermemem gerekebilir diye:) başka sefer muzlada deneyeceğim,şimdi pişiyor 🙂
Sevgiler.