

Geçen hafta Clara Amram’ın 3. kitabı Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar’ın basın toplantısına gittim. Öncelikle davet edilebileceğim en doğru toplantıydı ! İçeri girer girmez tüm yemekler gözlerimi döndürdü! Zencefilli, tarçınlı sulardan, nefis ekmeklere, lezzetli atıştırmalıklara daldım gittim. Sabah kahvaltısı daveti olduğu için bir şeyler yemeden gittiğim için çok şanslı hissettim kendimi. Bir diğer konu ise organizasyonun son derece başarılı olmasıydı çok beğendim nokta! :=)
Bazen boşa kürek çektiğimi hissediyorum bu beslenme konusunda ama ısrarla çizgimden ödün vermeyeceğim. Her ne kadar okul “elma şekeri” atölyesine götürüp eve üzeri bir sürü kimyasalla dolu elmayla eve gelse de çocuğum,arkadaşının evine gittiğinde iki dakika kafayı çevirdiğimde masanın üzerini lolipop kutusu kaplamış görsem de, parkta oynadıktan sonra arkadaşları “Mc Donalds yemeğe gidiyoruz” diye davet etse de ben çizgimden vazgeçmeyeceğim çünkü biliyorum benim gibi düşünenler var. Evet var! Var ki oturup bu kitabı yazıyor, var ki sağlıklı yetişkinler için sağlıklı bir çocukluk dönemi beslenmesi diye bağırınıyor. Bir gün ŞEKER’in zehir olduğunu duyuracağım duymak istemeyenlere de inşallah diyorum! O yüzden sık sık ıvır zıvır atıştırmalıklara alternatif ( aslında neden alternatif anlayamadığım) tarifleri paylaşıyorum. Clara çok güzel bir cümle kurdu aslında: “O marketten aldığımız ıvır zıvır renkli paketli ya da fast food yemeklerden daha EKONOMİK.”öncelikle daha sağlıklı yemekler. Bir paket çikolatadan daha ucuz bir avuç fındık! Çocukların şekerle çikolatayla mutlu olacağını düşünen insanlar topluluğu var her yerde. Parklarda çingene çocuklarına önüne gelen o zehirlerden veriyor oysa bir elma verseler!
ki versem bile almıyorlar o da ayrı bir nokta çünkü damakları o tadı bulamıyor artık! Bu çok acı! Kendimize ait çocukları zehirlemek bir yana kendimize ait olmayan çocukları zehirlemeyi de kendimize hak görüyoruz, sınıfta bir öğretmen çikolata dağıtabiliyor! Ne cüret ? Anlayamıyorum! Kızgınlığım belli mi ? :=)
Şimdi aşağıda bir tarif var. Bu kitaptan aldım, daha önce kendimde yapıyordum ama bu tarif daha rahat tuttu. Buyrun hazırlayın sonra bu küçük topları renkli kağıtlara sarın ve çocuğunuzun beslenme çantasına koyun. Hem çok kolay, hem besleyici , hem ekonomik.
Clara’nın web sayfası –> BURADA Sayfada tarifler de var. Kitapta da oldukça renkli, eğlenceli ve hazırlaması kolay tarifler var.
Aşağıdaki malzemelerin miktarından oldukça fazla top çıkıyor. Ben 3 kayısı 3 incir 3 hurma 6-7 tane ceviz ile yaptım.. Kuru meyvelerin çeşitliliği size kalmış. Sonra da topları hindistan cevizine buladım.
Yorumlar (11)
Ayça Oğuş (@AycaOgus) :
8 Kasım 2013 | 18:35Kuru Meyve Ve Ceviz Topları http://t.co/JdmzK8Mh8B @AycaOgus @claritasway
Erkan Alemdar (@dedetepefarm) :
8 Kasım 2013 | 18:41Kuru Meyve Ve Ceviz Topları http://t.co/h9C8Ljo3LT
ESRA :
8 Kasım 2013 | 19:46:)Ne güzel bir kitapmış 🙂 Önceki günki masa konuşmamız brokoli ve karnıbahardan yapılmış salata var , bizimkiler yaşasın çiçek var diye seviniyorlar banada bırak diye bir kapışmada oluyor , anne biz çok seviyoruz bunu yerken çoğu çocuktan farklıyız onlar brokoli bilmiyor!!
Masada misafirimiz de vardı ki brokoloji görüncü ığ yememem diyen böyle sohbet edince baktım oda yemeye başladı:)
Önceki yıl evde okuma günü yaparken çocuklara adaçayı papatya çayı ikram ettiğimde hayatında hiç tatmamışlar vardı ,sonraki gelişlerde esra teyze adaçayına daha alışamadım ama papatyayı sevdim benimki papatya olsun diyorlardı …
Sınıfı geçtik devlet kendi eli ile zorla kutu sütü içiriyor:((!
Evde bizde bol bol bol konuşma anlatma var, Okulda her yerde SÜt için şöyle sağlıklı böyle sağlıklı dersleri ve uyaranları oldukça kafalar bazen az biraz karışıyor olsada ….
Ayça Oğuş :
8 Kasım 2013 | 19:50ah süt!! ahh!!! okul sütü!!
ESRA :
8 Kasım 2013 | 19:54Kutu Sütü kararı alanları sarımsakladaktımı saklasak sarımsaklamasaktamı saklasak:))!
Bezen :
8 Kasım 2013 | 20:40Burada bir yil Halloween’de seker yerine kuru kayisi, hurma, kuru incir vermistim kapiya gelenlere. Cocuklarin yuz ifadeleri bekledigim uzere cok komikti, tas vermisim gibi bakiyorlardi ama anne babalarin cogunda da ayni yuz ifadesi vardi ne yazik ki.
Ayça Oğuş :
8 Kasım 2013 | 20:45bu tariftekini parlak kağıtlara sarıp ver bir sonrakinde :=)) en azından yüzlerini sen görmezsin 😛
mine oskay :
9 Kasım 2013 | 02:05taviz vermeyin taviz vermeyelim.. bunun taviz verilecek yanı yok bence de… insanlara psikopatça gelse de saçma sapan sağlıksız yiyeceklere karşı tavrımızı koruyalım.. kitabı merak ettim ben de bakacağım..
http://mineoskay.blogspot.com/2013/11/saglkl-gda.html
newskirl :
9 Kasım 2013 | 17:31bende taviz vermemeye calismaktayim ve gercekten ise yarayacagina inaniyorum. ilk kez haribo veya mushmallow ile bir dogum gununde tanistigindan beri surekli onun bir plastik oldugunu ve kotulerin insanlari mutsuz etmek icin butun kotu ve sekerli seyleri daha renkli, daha parlak ve daha kokulu sattiklarini surekli tekrar ediyorum! en guzeli bir koye yerlesip en basit, en sade, en fakirinden buyutmek. saglik orda!
@Claritasway :
16 Kasım 2013 | 09:51RT @AycaOgus: Kuru Meyve Ve Ceviz Topları http://t.co/JdmzK8Mh8B @AycaOgus @claritasway
@Claritasway :
17 Kasım 2013 | 22:10Sevgili Ayça Oğuş blog unda Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar’ a yer vermiş… :)… http://t.co/KWzPi8xRwA