geliboludan ılık ılık

Cehennem denilen sıcaklık nedir bilmiyorum ama bugün tahminlerime yakın bir sıcaklık yaşadığımıza yemin edebilirim – henüz Haziran başı!!- öyle ki içeri girsin diye gözünün içine baktığımız Erin öğlen uykusundan uyandığı saate kadar evden çıkmadı. Çok şükür henüz evin içi oldukça serin ve yine çok şükür akşam olduğunda o deli sıcak...

Okumaya devam et

Fıstıklı dondurma

Bu hafta gelen sütümle yine süt listesinde paylaşılan bir dondurma tarifini denedim. Ufkum genişledi :=) Artık sokak dondurmalarına da elveda diyoruz ailecek 😛 Tarifte bir değişiklik yaptım. Damla sakızı yerine karışım soğuduktan sonra çekilmiş antep fıstığı ekledim 3 yemek kaşığı kadar. Dondurma makinem olmadığı için dipfirzde yaptım. Karışım soğuyana kadar...

Okumaya devam et

Ev Yapımı Yoğurt

Ben Erin’e katı gıdalara ilk geçtiğim dönemlerde yoğurt yapmaya başlamıştım. O zamanlar bir post bile yazmıştım hani anne yoğurdu nasıl yapılır diye. Ay ben ne etmişim de o yazıyı yazmışım utanmadan :=) Şimdi yaptığım yoğurtlara bakınca nasıl yapıldığına dair yazının yazılmayı şimdi hak ettiğini düşünüyorum. Bir kere o yazıdaki pastörize...

Okumaya devam et

En hafif kek

Buradan buldum..haftasonu evde geçirilen sabahların akşamüzerlerine itafen yapılan aktivitelerimiz içerisinde hafif tatlar var ya.. işte yaptık .. oldu.. güzel de oldu.. dilimi de 90 kaloriy(miş) küçük dilimi daha az kalori ! 😀   6 küçük muz ( ben 3 orta boy kullandım)5 çorba kaşığı kuru üzüm (mümkünse organik)4 çorba kaşığı...

Okumaya devam et

İrmikli Kurabiye

  2 yemek kaşığı tam buğday unu5 yemek kaşığı normal un4 yemek kaşığı irmik100 gr tereyağ3-4 yemek kaşığı pekmez1/2 çay kaşığı tarçın. Ben bu tarifte azıcık değişiklik yaptım 4 yemek kaşığı tam buğday unu 3 yemek kaşığı normal un kullandım. mümkün olduğu kadar beyaz un kullanmamak için ama tamamen tam...

Okumaya devam et