gündönümü .ve. biz

En sonunda 4.süne katılabildik sevgili Aysun’un düzenlediği pikniklerin.Geliboluya bir hafta diye gidip 1 ay kalınca arada 3 tane pikniğe geliyoruz diyip diyip iptal etmiştik.. herşeyin bir sebebi varmış ya.. ben severim yağmurlu havaları sonrasında gelen toprak kokusunu..bir de sakinliği, kalabalık olmayan doğal alanları.. işte öyle de oldu. Az kişi vardı,...

Okumaya devam et

Fındıklı Kurabiye ve Limonata

FINDIKLI KURABİYE TARİFİ 25 adet Malzemeler 1 su bardağı (140 gram) un140 gram fındık125 gr. tereyağı, oda sıcaklığında1/4 su bardağı şeker1/3 su bardağı frambuaz marmelatı1/3 su bardağı kayısı marmelatı Yapılışı Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. İki adet fırın tepsisine parşömen (yağlı fırın) kağıdı serip bir kenara ayırın.Fındıkları bir kaşık şekerle birlikte...

Okumaya devam et

geliboludan ılık ılık

Cehennem denilen sıcaklık nedir bilmiyorum ama bugün tahminlerime yakın bir sıcaklık yaşadığımıza yemin edebilirim – henüz Haziran başı!!- öyle ki içeri girsin diye gözünün içine baktığımız Erin öğlen uykusundan uyandığı saate kadar evden çıkmadı. Çok şükür henüz evin içi oldukça serin ve yine çok şükür akşam olduğunda o deli sıcak...

Okumaya devam et

Fıstıklı dondurma

Bu hafta gelen sütümle yine süt listesinde paylaşılan bir dondurma tarifini denedim. Ufkum genişledi :=) Artık sokak dondurmalarına da elveda diyoruz ailecek 😛 Tarifte bir değişiklik yaptım. Damla sakızı yerine karışım soğuduktan sonra çekilmiş antep fıstığı ekledim 3 yemek kaşığı kadar. Dondurma makinem olmadığı için dipfirzde yaptım. Karışım soğuyana kadar...

Okumaya devam et

Ev Yapımı Yoğurt

Ben Erin’e katı gıdalara ilk geçtiğim dönemlerde yoğurt yapmaya başlamıştım. O zamanlar bir post bile yazmıştım hani anne yoğurdu nasıl yapılır diye. Ay ben ne etmişim de o yazıyı yazmışım utanmadan :=) Şimdi yaptığım yoğurtlara bakınca nasıl yapıldığına dair yazının yazılmayı şimdi hak ettiğini düşünüyorum. Bir kere o yazıdaki pastörize...

Okumaya devam et