Henüz yorum yapılmamış

Bademli Tereyağlı Bisküvi

tereyagli-biskuvi

Malzemeler
100gr toz şeker ( ben aynı miktar pekmez kullandım)
225 gr un ( ben beyaz organik kullandım)
150gr tuzsuz tereyağ ( yayladan aldığımı kullandım tuzlu mu değil mi bilemem)
40gr file badem
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı badem esansı ( kullanmadım yerine toz badem koydum 1 yemek kaşığından biraz fazla)

Hazırlama
Fırını 180 dereceye alın. Şeker, un, tereyağ, badem tozunu ekmek kırıntısı görünümünü alana kadar ovalayın ya da robotta karıştırın. Yumurta sarısı ve file bademi ekleyin.
5 mm kalınlığında açın, kesici ile kesin ( ben çay bardağıyla kestim) 12-15 dk kenarları kızarana kadar pişirip sonra ızgara teline alın.

Çok kolay ve beslenme çantasına layık ya da özel bir arkadaşa hediye olarak gitmeye !

%d blogcu bunu beğendi: