1

İtalya Turu 3. gün GROSSETO

IMG_1401

Bugün İtalyadaki 3. günümüz ve Grosseto’da kalmaya karar verdik. Sabah erkenden uyanıp kardeşimle arkadaşlarının barına ( Caffé Ricasoli) gidip güzel bir sabah kahvesi içtik. Her yer o kadar sakin ki tüm ayarlarım bozulmaya başladı 3. gün itibariyle. Trafik yok, itiş kakış yok, insanlar “günaydın” diyor, arabalar karşıdan karşıya geçerken yol veriyor. Erin’İn en çok bu hoşuna gitti: karşıya geçeceği zaman çok keyifli, yavaştan alıyor, araba bekliyor, biz gülüşüyoruz 🙂 Perşembe günleri Grosseto’da pazar kuruluyor: yiyecek ve giyecek.
Eve gidip küçük bir kahvaltı yaptıktan sonra hepimiz pazara çıktık. İkinci el tezgahlarından Erin’e ciciler ve bir de kendi seçtiği İtalyanca kitapları aldıktan sonra kısa bir kahve molası vermek için bir barda oturduk. Uzun süre orada oturduk. Erin kitabını okudu, anlamasa da okudu. Kitap en sevdiklerinden biri : Küçük Prens’in maceraları. Özellikle Türkçesini daha önce okumuş olduğunu tercih ettim. Aşağıdaki fotoğraflara bakarsanız hemen her yerde o kitap elinde! :=)

KL4A0607

KL4A0608

KL4A0609

KL4A0610

KL4A0614

KL4A0615

KL4A0623

KL4A0628

KL4A0629

KL4A0630

Grosseto_Duomo
San Lorenzo Katedrali
San Lorenzo Katedrali
San Lorenzo Katedrali
San Lorenzo Katedrali
San Lorenzo Katedrali
San Lorenzo Katedrali
San Lorenzo Katedrali

Kahvelerimiz bittikten sonra kısa bir Grosseto turu yaptık. San Lorenzo Katedralinin önündeki meydanda biraz güneşlendikten sonra Tuğçe ve Alex ile öğlen yemeği için buluştuk. Al Numero Nove diye bir restorana gittik. Bugünün menüsü makarna ve bira! Üzerine Cantucci ve Şarap. Cantucci Toskana’ya özgü bir çeşit bademli, anason ve vanilya ile tatlandırılan sert bir İtalyan kurabiyesi. Kahveye batırılarak yenilebildiği gibi  Toskana Bölgesi üzümleriyle yapılan tatlı şarap Vin Santo’ya batırılarak da yeniliyor. Bu şarabın tadı biraz keskin, yarı kurutulmuş üzümden uzun bir fermantasyon sonucu elde ediliyor. Katedral hakkında bu kadar bilgiye sahip değilim iş yeme içme olunca detaylar önem kazanıyor başka kültürlerde benim için;)

KL4A0639

vino-del-santo
Vin Santo & Cantucci

Yemekler ve tatlıdan sonra Grosseto’da turumuz devam etti. Önce meydanda biraz top oynadıktan sonra yeşillik bir yerlere gitmenin iyi olacağına karar verdik. Şehrin etrafı surlarla kaplı ve bu duvarların üzerinde yürünebiliyor. Aynı zamanda küçük yeşil alanlar var surların üzerinde. “Toskana güneşinin altında” yatmadık demeyelim diye çimenlere yayıldık yine. Hava muhteşem, kelebekler baharı müjdeliyor ve gelip üzerimize konuyorlar. Alex ve Erin bol bol futbol oynuyor. Yine gün sakin geçiyor ve saatler sanki daha uzun! Surların üzerindeki yürüyüş bizi bir çocuk oyun parkına getiriyor. Tüm günün kurgusu Erin için! Parka oynuyoruz hep beraber, sonra dondurma! İstisnasız her öğün arasında dondurma! KL4A0645

KL4A0646

KL4A0648

KL4A0652

KL4A0662

KL4A0668

KL4A0678

KL4A0679

KL4A0684

KL4A0689

KL4A0703

KL4A0704

En çok bu arabaları seviyoruz, ayaklarının yetişebileceğini düşünüyor kullanabilmek için bizimki. Orada yaşasam sanırım alacağım tek araba fiat 500 olurdu!

KL4A0594

KL4A0600

KL4A0861 KL4A0862

Akşam yemeği için yine Grossettoda kalıyoruz. Alex ve Tuğçenin arkadaşları Novella ve Marco da bize eşlik ediyor. Gustangolo (ya da web sayfası ) da şarap ve tadımlık!! şarküteri , peynir ve mezeler ile oldukça fazla bir akşam yemeği yiyoruz. Erin bize ayak uydurmakta bu sefer daha başarılı ve olgun! Oturduğu yerde göndermek için aldığımız kartpostallardan İtalya’yı çizyor uzun uzun. “Transformers”lar masamıza misafir. Uzun bir sohbet mekanın güzelliğine eşlik ediyor; yiyoruz yiyoruz yiyoruz! Fiyatları merak eden olursa bunca yemek adam başı 20€ gibi bir tutara sahip! TL ‘ye çevirmeyelim sinirimiz bozuluyor!! Bu sefer tatlı yemeden kahve bil içemeden kalkıyoruz. Yarın uzun bir yol erken saatlerde bizi bekliyor olacak o yüzden dinlenmeye çekiliyoruz.

Fotoğraflardan sonra Toskana’da çiftlikleri, termalleri gezeceğiz..

KL4A0705

KL4A0707

KL4A0709

KL4A0715

KL4A0717

KL4A0718

 

Paylaş :=)

Comment(1)

  1. Cevapla
    @glsvim :

    RT @AycaOgus: teker teker geliyor :=) sırada 3. gün .. 4. günü bekleyin :=) http://t.co/bsAgQa50I5

Yorum bırak