Şaka şaka. Aramalarda çıksın diye jelibon yazdım. Jelibon diye arkadaşımın oğluna verdik “iykk çok kötü” dedi. Şeker diye versek beğenirdi. Yarıştığımız isim maalesef en kötüsüydü. Bence bu jelibona 1000 basar derim kimse de bir şey diyemez : P
Evet şeker çok zararlı! Bu ise çok eğlenceli ve evet yine de zararlı ancak kahve yanında iki tanecik yesek ?
Yapması ve çıkan sonuca hayran hayran bakması paha biçilemez.
Ev yapımı şeker diyelim buna biz . Karpuz reçeli gibi ama şeker. Çıtır çıtır.
Şöyle yapılıyor:
1. Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını soyup küçük küp şeklide kesip 1 gece karbonatlı suda beklet.
2. Ertesi gün 2- 3 kere su ile durulayıp 40 dakika kadar kabukları haşla.
3. Süzüp üzerine şeker ekle. Tamamen göz kararı koydum reçel yapar gibi ancak bittikten sonra toz şekere bulanacağı için belki biraz miktar ona göre ayarlanabilir çünkü ilk yapışım çok tatlı oldu.
4. Su buharlaşana kadar şeker ile karıştırarak pişir.
5. En son bir tülbente yay kurusun .
6. Toz şekere bulayıp şeker kasesine yerleştir.
Çok eğlenceli! Afiyet olsun!