Truffles

Tarifi bir Fransız arkadaşım yazmıştı, güzel bir hediye olarak kullandım hep..:) Yılbaşı da geliyor. 300g siyah çikolata100g tereyağ3 yumurta sarısı3 yemek kaşığı krema Çikolatayı benmari eritin, hepsini karıştırın 3 saat buzdolabında bekletip çıkarın. Küçük toplar şeklinde yuvarlayıp kakaoya bula ya da tercihe göre hindistan cevizi, beyaz çikolata rendelenmiş, artık yaratıcılığına...

Okumaya devam et

Meyva Pudingi

  1 armut1elma1/2 muz1 ya da 2 tatlı kaşığı irmik Meyvaları soyup bir tencerede kısık ateşte suyunu bırakana kadar pişirin yani yumuşasın yeter üstüne irmiği ekleyin, eğer suyu yetmezse biraz su ekleyip irmiğin de yumuşamasını sağlayıp sonra püre haline getirip hmm hmm hmm diyerek yedirin:) Meyvalar çok büyük boy olmazsa...

Okumaya devam et

İkindi keyifleri

Artık ufak ufak yemek denemelerini yazmaya sıra geldi.. Öncelikle Sabahnurdan kopya çektiğim tarifi ben de yazmak istiyorum.Erin buna bayıldı.. eh bende 🙂 Yeni ek gıdalara geçip annesini azıcık yoran Marcello da bayıldı 🙂 Alışana kadar yoruluyor insan gerçekten.. 3-4 kuru kayısı ( ben gün kurusu tercih ettim güneşte kurutulanlar çünkü...

Okumaya devam et

Tarçınlı Kurabiye

250g un 150g soğuk tereyağ 80g pudra şekeri 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı zencefil 1 tutam toz karanfil 30 gr badem ( çekilmiş) Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp içine yumurtayı kırın.Soğuk tereyağ ile yoğurduktan sonra 30dk. Buzdolabında bekletin. Çok ince olmayacak şekilde açıp şekil verin (kalp,yıldız,yuvarlak.....

Okumaya devam et