İncir Tatlısı

Yanağını dayar uyursun @cafefernando nun dediği gibi.@hemfithemanne önerisiyle incir tatlısı her yemekten sonra “tatlı ne vaaaar aneeeğğ” diyen bir ergeniniz varsa evde.3 taze incir2 kaşık badem unu( Bende yoktu badem ve fındık robottan geçtim toz ettim)İkisini karıştır1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı 1 tatlı kaşığı ham kakao birlikte pişirÜstüne dök.Çok harika...

Okumaya devam et

Mor Salkım Reçeli ve Şerbeti

Yazmam gereken onca yazı varken kolayına kaçıyorum ! Hala yazılmamış onlarca yolculuk anısı var sadece neresinden toparlanır bulamıyorum bulduğumda gelecek söz!Bahar geldi İstanbul’a her ne kadar bugün yağışlı ve soğuk bir gün olsa da sokaklar mimozaların sarısından sonra erguvanların, leylakların ve mor salkımların baş döndüren kokularına renklerine bıraktı kendini. Geçen...

Okumaya devam et

KVASS

Meraba! sabah sabah bir tarifle yeniden buradayım! Bunu paylaşmak için sabırsızlanıyorum çünkü bayıla bayıla içiyorum. Evde yoğurt, kefir mayalamak dışında bir de pancar mayalamayı öğrendim ben! Erin’in kulakta biriken sıvısı için tüp ameliyatı olmaması hedefli 1 hafta antibiyotik kullanımı beni tekrardan evde yoğurt mayalamaya itti ve o sırada bir de...

Okumaya devam et

Evde kalmış

Başlık ilginç değil mi? sadece evde kalmış muzlardan bahsedeceğim. Şimdi biliyorum bir süredir sessiz buralar pek uğramıyorum ve “ne oldu” sorularını cevaplayamıyorum. Bir yerinden başlamak gerek dedim ve evde kalmış muzları bahane ettim. Böyle buzdolabının bir köşesinde unutulur kalırlar kabukları kararır falan ya o muzların ne yapacağını bilemezsin, hah ,işte...

Okumaya devam et