Açma Tarifi

Ömrüm boyu hiç mayalı poğaça açma yapmadım,hem yapması hem de tarifini yazması karantinaya kısmetmiş.Haftada 2 gün Erin sabah okula giderken poğaça açma alır başka da yenmez idi bu evde, şimdi durum farklı. Herkes değil belki çünkü bir paket makarnayı öğüne bölüp yiyenler var ama bir kesim de evinde ekmek yapanlar...

Okumaya devam et

Peynirli bişey tartı

"hiç üşenmem, kalbimi sevdiğim gibi severim ellerimi.. Anneme benzeyen, kahverengi lekeleri erken gelen, gücünü her geçen gün kaybederken bile güzel ellerimi..Yarimdir, yarenimdir, yanımdır, yöremdir..Yazarım.. Toprağı kazarım, hamuru kararım, aşıma tuz katar, yorulunca yanağıma dayak yapar hülyalara dalarım" Ah @meric.yasemin hep yaz sen kadın, yüreğimi öptü bu kelimelerin.Günaydın.Dün mengeneler kalbimi sıkıştırıp...

Okumaya devam et

İncir Tatlısı

Yanağını dayar uyursun @cafefernando nun dediği gibi.@hemfithemanne önerisiyle incir tatlısı her yemekten sonra “tatlı ne vaaaar aneeeğğ” diyen bir ergeniniz varsa evde.3 taze incir2 kaşık badem unu( Bende yoktu badem ve fındık robottan geçtim toz ettim)İkisini karıştır1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı 1 tatlı kaşığı ham kakao birlikte pişirÜstüne dök.Çok harika...

Okumaya devam et

Mor Salkım Reçeli ve Şerbeti

Yazmam gereken onca yazı varken kolayına kaçıyorum ! Hala yazılmamış onlarca yolculuk anısı var sadece neresinden toparlanır bulamıyorum bulduğumda gelecek söz!Bahar geldi İstanbul’a her ne kadar bugün yağışlı ve soğuk bir gün olsa da sokaklar mimozaların sarısından sonra erguvanların, leylakların ve mor salkımların baş döndüren kokularına renklerine bıraktı kendini. Geçen...

Okumaya devam et